ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Απορρίφθηκε η έφεση του Τ.Ντεπ κατά της «The Sun» για τον «ξυλοδαρμό» της Α.Χερντ

Απορρίφθηκε η έφεση του Τ.Ντεπ κατά της «The Sun» για τον «ξυλοδαρμό» της Α.Χερντ

Απορρίφθηκε η έφεση που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι του Τζόντι Ντεπ για τον χαρακτηρισμό της «The Sun» περί «άνδρα που ξυλοκοπούσε τη γυναίκα του».

Οι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ είχαν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που δικαίωνε την βρετανική εφημερίδα The Sun, που χαρακτήρισε σε δημοσίευμα της το 2018 τον ηθοποιό «Wife Beater», αναφερόμενη στην πρώην σύζυγό του και ηθοποιό, Άμπερ Χερντ.

Ο ηθοποιός προσέφυγε στη βρετανική Δικαιοσύνη το περασμένο καλοκαίρι, κατηγορώντας για συκοφαντική δυσφήμιση τον όμιλο News Group Newspapers (NGN), που εκδίδει την εφημερίδα «The Sun», η οποία τον κατηγορεί ότι κακοποίησε την ηθοποιό.

Έπειτα από μια δίκη που διήρκησε τουλάχιστον τρεις εβδομάδες τον Ιούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάνθηκε κατά του Ντεπ, εκτιμώντας πως οι χαρακτηρισμοί της «Sun» ήταν «ουσιαστικά αληθείς», διότι «η μεγάλη πλειονότητα των φερόμενων επιθέσεων αποδείχθηκε».

Η Χερντ περιέγραψε στο δικαστήριο 14 περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της σχέσης τους όπου ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκε, παρέχοντας λεπτομέρειες για τις επιθέσεις που πυροδοτούνταν από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και τη χρήση ναρκωτικών.

Ο διάσημος ηθοποιός αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς, λέγοντας πως η πρώην σύζυγός του ήταν βίαιη απέναντί του. Τόσο ο Τζόνι Ντεπ όσο και η Άμπερ Χερντ προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία στη δίκη, καθώς και οι δύο αντάλλαξαν κατηγορίες σχετικά με το ποιος διέπραξε την ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της θυελλώδους σχέσης τους. Πολλοί μάλιστα ήταν οι μάρτυρες που κατέθεσαν υπέρ του διάσημου ηθοποιού, τόσο πρώην σύντροφοί του, όσο και μέλη του προσωπικού του ζευγαριού.

Ο δικαστής τελικά διαπίστωσε τότε πως ο ισχυρισμός της εφημερίδας ότι ο Τζόνι Ντεπ ήταν βίαιος απέναντι στη γυναίκα του ήταν δικαιολογημένος. Σήμερα, η βρετανική δικαιοσύνη απεφάνθη εκ νέου ότι τα νέα στοιχεία της πλευράς Ντεπ δεν άλλαζαν την πρώτη καταδικαστική απόφαση.

Οι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ ισχυρίστηκαν πως η Άμπερ Χερντ είχε δηλώσει πως θα διαθέσει 7 εκατομμύρια δολάρια από την οικονομική αποζημίωση για την κακοποίηση σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, κάτι που δεν έχει κάνει ως τώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκπρόσωπος της Άμπερ Χερντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση, αναφέροντας πως τα στοιχεία της ενοχής ήταν αδιαμφισβήτητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.