ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο μύθος του Studio 54: Τα ναρκωτικά, οι διάσημοι, τα όργια και οι συλλήψεις των ιδιοκτητών της πιο διάσημης ντισκοτέκ [βίντεο]

Ο μύθος του Studio 54: Τα ναρκωτικά, οι διάσημοι, τα όργια και οι συλλήψεις των ιδιοκτητών της πιο διάσημης ντισκοτέκ [βίντεο]

Μόλις 33 μήνες έμεινε ανοιχτή η πιο διάσημη ντισκοτέκ στο κόσμο, ωστόσο μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει μύθος.

Ο λόγος για το θρυλικό Studio 54, στην πίστα του οποίου, ανάμεσα στο στο σκοτάδι και στο φως, μέσα στην εκκωφαντική μουσική, ο Andy Warhol, η Liz Taylor, η Diana Ross, ο Woody Allen,ο Michael Jackson ο Alice Cooper και πολλοί άλλοι συναντήθηκαν, γλέντησαν, διασκέδασαν, έπαιξαν και έκαναν ακρότητες.

Ήταν δημιούργημα του Steve Rubell και του Ian Schrager. Η ντισκοτέκ βρισκόταν έξω από το κτίριο της οδού 254 West 54th του Μανχάταν και ο συνωστισμός ήταν καθημερινός.

Στην κεντρική είσοδο, οι πορτιέρηδες διάλεγαν προσεκτικά από το πλήθος, τα άτομα στα οποία επιτρεπόταν η είσοδος.

Το Studio 54 άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο του 1977 και έκλεισε οριστικά έπειτα από πολλά προβλήματα, το 1980, όταν οι ιδιοκτήτες του, Steve Rubell και Ian Schrager, μπήκαν στη φυλακή για φορολογικούς λόγους. Το Σεπτέμβριο του 1981, το Studio 54 άνοιξε και πάλι, με νέο ιδιοκτήτη τον Mark Fleischman, στον οποίο οι Rubell και Schrager πούλησαν το κτίριο.

Mick Jagger και Bianca Jagger. Μάιος 1977.

Η Bianca Jagger πάνω σε άλογο.

Ο Steve Rubell, ο Michael Jackson, ο Steven Tyler των Aerosmith και ο Cherie Currie των The Runaways. Μάιος 1977.

Ο Michael Jackson με τον Steven Tyler of Aerosmith. Μάιος 1977.

Woody Allen και Michael Jackson. Απρίλιος 1977.

Ο Elton John στο Studio 54. Οκτώβριος 1979.

Ο Elton John,  η Lana Hamilton και ο Rod Stewart. Ιούλιος 1978.

Ο Robin Williams και η τότε συζυγός του Valerie Velardi.Απρίλιος 1979.

Ο Andy Warhol φωτογραφίζει την Margaret Trudeau.

Ο Sylvester Stallone και η Joyce το 1978.

Η Liza Minelli και ο Truman Capote το 1979.

Η Liza Minnelli με τον σύζυγό της Mark Gero.

Grace Jones τραγουδά στο Studio 54 το 1980.

Η Grace Jones, το 1979.

Ο Richard Pryor και η σύζυγός του Deborah. Νοέμβριος 1977.

Η Barbara Carrera με τον George Willig. Μάιος 1978.

Η Carly Simon και ο Al Corley. Οκτώβριος 1982.

Ο Christopher Atkins και η Cindy Cibb.Ιούλιος 1982.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.