ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι απίθανες πατάτες που έχουν ξετρελάνει το Tik Tok – Οι πιο τραγανές που έχετε φάει (βίντεο)

Οι απίθανες πατάτες που έχουν ξετρελάνει το Tik Tok – Οι πιο τραγανές που έχετε φάει (βίντεο)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με μία πανεύκολη συνταγή για τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες που έχετε φάει ποτέ στην ζωή σας.

Δείτε ένα κόλπο του TikTok από τη γνωστή σεφ Poppy O’Toole (@PoppyCooks στο TikTok), που αξίζει να δοκιμάσετε. Πρόκειται για τις πατάτες των 15 ωρών. Μην τρομάζετε, δεν θα μαγειρεύετε τόσες ώρες! Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα το περάσετε στην αναμονή…

Η διαδικασία είναι λίγο απαιτητική αλλά αξίζει τον κόπο.

Και αν την κάνετε μια φορά, θα θέλετε σίγουρα να την ξαναδοκιμάσετε.

Τα στάδια είναι τα εξής: τεμαχίζετε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες, τις ψήνετε, τις συμπιέζετε, ώστε να ενωθούν και να φτιάξουν μικρά «πυργάκια», τις τηγανίζετε, τις βάζετε για 12 ώρες στο ψυγείο και τις ξανατηγανίζετε για να έχετε το τραγανό -και ζητούμενο- αποτέλεσμα.

Έπειτα από το τελευταίο τηγάνισμα, οι πατάτες είναι τραγανές και πάρα πολύ γευστικές.

Υλικά για 6 άτομα

1 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
1,5 κιλό πατάτες
4 φλιτζάνια σπορέλαιο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες με το ειδικό σκεύος ή με μαχαίρι.
Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με το αλάτι και το ζωικό λίπος (αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζωικό λίπος, το αντικαθιστούμε με ε.π. ελαιόλαδο και λίγο λιωμένο βούτυρο)
Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη.

Τις σκεπάζουμε και από πάνω με το χαρτί ψησίματος και τις αφήνουμε στους 150 για 3 ώρες.
Μετά τις 3 ώρες και αφού έχουν μαλακώσει, τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις συμπιέζουμε καλά με κάποιο βαρύ αντικείμενο.

Στη συνέχεια τις βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Όταν τις βγάλουμε από το ψυγείο, κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια. Βάζουμε σε μια φριτέζα το λάδι (χρειάζεται μπόλικο για να τις καλύπτει) και αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε τα τριγωνικά κομμάτια και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Αν είναι μικρή η φριτέζα, θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος για να τηγανιστούν όλα τα κομμάτια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα τοποθετούμε σε σκεύος, όπου έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι και μόλις τα βγάλουμε από τη φωτιά, τα αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε ρίχνουμε και ρίγανη ή και πάπρικα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.