Εχεις πάρει ένα φρεσκότατο ψάρι και σκέφτεσαι να το κάνεις ψητό. Αλλά φοβάσαι ότι για μια ακόμη φορά δεν θα καταφέρεις να το πετύχεις.
Γιατί και το ψήσιμο του ψαριού αν και μοιάζει απλή διαδικασία, δεν είναι. Εχει και αυτό τα μυστικά του.
Το να μαγειρεύεις το ψάρι κρύο, ή ακόμη χειρότερα παγωμένο, μόλις το έβγαλες από το ψυγείο ή την κατάψυξη αντίστοιχα σημαίνει αυτομάτως ότι δεν πρόκειται να ψηθεί ομοιόμορφα. Το πιο πιθανό είναι ότι θα καεί εξωτερικά και στο εσωτερικό του θα παραμείνει παγωμένο. Για αυτό καλό είναι πριν το ψήσεις να το αφήσεις για τουλάχιστον 15 λεπτά εκτός ψυγείου προκειμένου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ακόμη και αν η συσκευασία του ψαριού που έχεις πάρει γράφει χωρίς κόκαλα, καλό είναι με το χέρι σου να ψηλαφίσεις λίγο το ψάρι προκειμένου να δεις αν υπάρχει κάτι που προεξέχει και να το αφαιρέσεις.
Αν βάλεις το ψάρι σε ένα παγωμένο τηγάνι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κολλήσει και να μην ψηθεί ομοιόμορφα. Οι σεφ προτείνουν να βάζεις πρώτα λίγο λάδι στο τηγάνι και να το βάλεις σε μέτρια φωτιά στην κουζίνα. Οταν κάψει το τηγάνι βάλε το ψάρι, ρύθμισε τη θερμοκρασία όπως θες και άφησέ το να ψηθεί για 3 με 5 λεπτά από τη μια πλευρά και 3 ακόμη λεπτά από την άλλη.
Αν θες το ψάρι σου να κρατάει τα ζουμιά του πρέπει πριν το βάλεις στο τηγάνι να το ταμπονάρεις ελαφρά με μια χαρτοπετσέτα. Θα δεις τη διαφορά στο ψήσιμο.
Αν βάλεις το ψάρι στη σχάρα που πριν έψηνες τα μπέργκερ ή τα λαχανικά σου, το πιθανότερο είναι ότι θα κολλήσει.
Αφού την καθαρίσεις, λοιπόν, πέρασέ την με ελαιόλαδο και προσοχή: Οταν πας να γυρίσεις το ψάρι μην τον επιχειρήσεις με λαβίδα. Η σπάτουλα σε αυτή την περίπτωση είναι η σωστή κίνηση.
ΠΗΓΗ: bovary.gr
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.