ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πού διατηρείται καλύτερα η σοκολάτα; Στο ντουλάπι ή στο ψυγείο;

Πού διατηρείται καλύτερα η σοκολάτα; Στο ντουλάπι ή στο ψυγείο;

Ένα από τα αιώνια ερωτήματα, είναι το που διατηρείται καλύτερα, η αγαπημένη σε όλους, σοκολάτα. Στο ντουλάπι ή στο ψυγείο; Την απάντηση σε αυτό, έδωσε ο chocolatier, Λουκ Όουεν.

Ο Νεοζηλανδός ξεκαθάρισε πως οι σοκολάτες πρέπει να μένουν στο ντουλάπι, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες μπλοκάρουν την απελευθέρωση των γεύσεων. Ο ίδιος τόνισε βέβαια, ότι η ιδανική συνθήκη είναι μια μέση θερμοκρασία. Ούτε πολύ κρύο, ούτε βέβαια πολύ ζέστη. Αν για παράδειγμα το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται η σοκολάτα έχει υψηλή θερμοκρασία, τότε και μόνο τότε, σύμφωνα με τον ειδικό, επιτρέπεται να την βάζουμε στο ψυγείο. Προσοχή όμως. Πάντα σε ένα μικρό τάπερ.

Επίσης, ο Λουκ Όουεν τονίζει ότι σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε να την τρώμε με το που την βγάλουμε από το ψυγείο. Θα πρέπει να την αφήσουμε λίγο να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, προέτρεψε τους λάτρεις της σοκολάτας να κάνουν ένα πείραμα. Να βάλουν δύο ίδια κομμάτια στο ψυγείο και όταν τα βγάλουν, να φάνε το ένα αμέσως και το άλλο αφότου πάρει θερμοκρασία δωματίου, προκειμένου να συγκρίνουν τις γεύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.