ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτή είναι η χειρότερη ώρα για να τρώμε σύμφωνα με τους επιστήμονες

Αυτή είναι η χειρότερη ώρα για να τρώμε σύμφωνα με τους επιστήμονες

Τα έχουμε ξαναπεί: Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε. Οι περισσότεροι από εμάς λοιπόν αποφεύγουμε τα βαριά φαγητά για δείπνο και τις μεταμεσονύχτιες βόλτες στο ψυγείο. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την American Journal of Clinical Nutrition, ωστόσο, κάνουμε όλοι λάθος.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως είναι όντως λάθος να τρώμε πριν πάμε για ύπνο, αλλά ο κανόνας αυτός δεν περιορίζεται στις βραδινές ώρες. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες 110 φοιτητών και ανακάλυψαν ότι η στιγμή που το σώμα αρχίζει να παράγει μελατονίνη, την κύρια ορμόνη του ύπνου, συνδέεται με τον ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος). Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι έτρωγαν λίγο πριν πάνε για ύπνο είχαν υψηλότερο ΔΜΣ και σωματικό λίπος σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν το τελευταίο τους γεύμα νωρίτερα.
roloi

“Βρήκαμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό σωματικού λίπους και ΔΜΣ δεν συνδέεται με την ώρα της ημέρας, την ποσότητα ή τη σύνθεση του φαγητού, αλλά με τη σχέση πρόσληψης τροφής και μελατονίνης”, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Andrew H. McHill. Υποστηρίζει επίσης ότι το βιολογικό μας ρολόι ύπνου έχει μεγαλύτερη επίδραση στην αύξηση του βάρους μας από ό, τι ο πραγματικός χρόνος στο ρολόι μας. Το να καταναλώσεις το δείπνο σου μία ώρα πριν πας για ύπνο θα έχει τα ίδια αποτελέσματα στο σώμα σου, είτε κοιμάσαι στις 6, είτε στις 8, είτε στις 12.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους, καθώς η τωρινή επικεντρώθηκε μόνο σε μια μικρή ομάδα νεαρών φοιτητών και δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύει ολόκληρο τον πληθυσμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.