ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αριθμός-ρεκόρ για ελληνικό βιολογικό ελαιώνα: Έχει 203 διεθνή βραβεία

Αριθμός-ρεκόρ για ελληνικό βιολογικό ελαιώνα: Έχει 203 διεθνή βραβεία

Υπάρχει μία ελληνική εταιρία η οποία στους μεγαλύτερους, αναγνωρισμένους και έγκυρους διαγωνισμούς του κόσμου έχει ήδη αποσπάσει 203 διεθνή βραβεία.

Πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ παγκοσμίως για ελαιοπαραγωγό που καλλιεργεί, παράγει και τυποποιεί αποκλειστικά τα δικά του βιολογικά ελαιοπροϊόντα. Ο λόγος γίνεται για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στη Σπάρτη Λακωνίας, που δραστηριοποιούνται στο χώρο από το 1992 και συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς από το 2012.

Τα 203 διεθνή βραβεία αποτελούν «διαβατήριο», αλλά και εγγύηση υψηλής ποιότητας για τις αγορές και τους καταναλωτές του εξωτερικού, εκεί που κυρίως απευθύνονται. Είναι μια σφραγίδα ανώτερης γεύσης που πλέον αναγνωρίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Ιαπωνία μέχρι την Αμερική.

«Αποφασίσαμε συνειδητά να ασχοληθούμε με τη βιολογική καλλιέργεια, γνωρίζοντας τα οφέλη που αυτή συνεπάγεται για το περιβάλλον, αλλά και για την ανθρώπινη υγεία. Ξεκινήσαμε το 1992, όταν η βιολογική γεωργία ήταν εντελώς άγνωστη τότε στην Ελλάδα. Επιλέξαμε τον τόπο μας, τη Σπάρτη Λακωνίας, όπου οι συνθήκες είναι ιδανικές για την καλλιέργεια ελιάς.

Στόχος μας δεν ήταν ποτέ να παράγουμε τεράστιες ποσότητες ελαιολάδου και ελιών. Εξαρχής, εκπαιδευτήκαμε και εν συνεχεία αποφασίσαμε πως είναι μονόδρομος για εμάς η παραγωγή πιστοποιημένων βιολογικών ελαιοπροϊόντων limited edition, με ταυτότητα και υπεραξία, που κατατάσσονται στα λειτουργικά τρόφιμα», ανέφερε σχετικά ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρίας, Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως πρόσθεσε: «Δεν είχαμε συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς πριν από το 2012, δηλαδή 20 χρόνια μετά το ξεκίνημα όλης αυτής της προσπάθειας, καθώς θέλαμε πρώτα να φθάσουμε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας και γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών τα εξειδικευμένα βιολογικά ελαιοπροϊόντα μας. Ο συναγωνισμός και ο βαθμός δυσκολίας που συναντήσαμε από το 2012 έως και σήμερα είναι τεράστιος από τα διεθνή μεγαθήρια της ελαιοκομίας. Εκεί “εισάγεσαι” στο χώρο που δεν συγχωρείται το παραμικρό ελάττωμα από τους ειδικούς κριτές. Για αυτό τον λόγο απαιτήθηκαν τα 20 πρώτα χρόνια προετοιμασίας, εξέλιξης και κυρίως αυτοβελτίωσης, για να γίνει εφικτό να συναγωνιστείς, αυτές τις τεράστιες αγορές, στην γεύση και την ποιότητα καθώς ποσοτικά είναι αδύνατον».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.