ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτή είναι η παράξενη διαφορά ανάμεσα στον κρύο και τον ζεστό καφέ

Αυτή είναι η παράξενη διαφορά ανάμεσα στον κρύο και τον ζεστό καφέ

Μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι ο κρύος και ο ζεστός καφές δεν έχουν την ίδια γεύση και ας είναι φαινομενικά ίδιoι. Επίσης όταν αφήνεις ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ να κρυώσει, δεν έχει τόσο καλή γεύση όσο ο αγαπημένος σε πολλούς κρύος καφές.

Η αλήθεια είναι ότι ο ζεστός και κρύος καφές διαφέρουν σε θερμοκρασία αλλά και σε γεύση. Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Υπάρχει, λοιπόν, μια αλήθεια σε αυτή τη διαφορά της γεύσης την οποία δεν γνωρίζεις.

Οι δύο ίδιοι καφέδες, όταν είναι ζεστοί ή κρύοι έχουν διαφορετική γεύση. Ο ζεστός καφές έχει υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών και όσον αφορά τη θερμοκρασία, αυτή δημιουργεί πικρία και οξύτητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα επίπεδα του καφέ είναι περίπου τα ίδια στον κρύο και στο ζεστό και αλλάζει η γεύση λόγω του παραπάνω γεγονότος. Ουσιαστικά οι τρόποι με τους οποίους ψήνονται οι κόκκοι καφέ, επηρεάζουν την καφεΐνη, την οξύτητα και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του αποτελέσματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.