ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H απλή συνταγή για να φτιάξετε την τέλεια vegan πραλίνα στο σπίτι

H απλή συνταγή για να φτιάξετε την τέλεια vegan πραλίνα στο σπίτι

Η πραλίνα αρέσει σε όλους είτε πρόκειται για χορτοφάγους είτε όχι και υπάρχει μία πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε vegan εκδοχή της ακόμη και στο σπίτι.

Η vegan πραλίνα με ταχίνι δεν περιέχει γαλακτοκομικά, είναι φυσικά γλυκιά και έχει παραδεισένια γεύση.

Να σημειώσουμε πως το ταχίνι είναι ιδιαίτερο θρεπτικό, καθώς συνιστά και πηγή ασβεστίου (μόνο μία κουταλιά της σούπας ταχίνι δίνει το 5% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου). Επίσης είναι πηγή σιδήρου, φωσφόρου, καλίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου, ενώ είναι πλούσιο σε αμινοξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, υδατάνθρακες, σελήνιο και στερόλες (δείτε εδώ για τη θρεπτική αξία του ταχινιού).

Σε σύγκριση με την πραλίνα, αυτή η εναλλακτική λύση είναι χαμηλότερη σε θερμίδες, σε υδατάνθρακες και σε ζάχαρη. Η θερμιδική διαφορά, βέβαια, μεταξύ των δύο πραλινών δεν είναι πολύ μεγάλη. 200 θερμίδες έχει η κλασική πραλίνα και 180 θερμίδες έχει η vegan πραλίνα. Ωστόσο,οι περισσότερες θερμίδες της κλασικής πραλίνας προέρχονται από ζάχαρη. Ακόμη, η vegan πραλίνα περιέχει λιγότερο από το ένα πέμπτο σε ζάχαρη και σε υδατάνθρακες σε σχέση με την κλασική πραλίνα.

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι ταχίνι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου (μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε άλλα φυσικά γλυκαντικά, όπως μέλι ή αγαύη)
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη χαρουπιού (ή σκόνη κακάο)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Βάζετε τα συστατικά σε ένα μπολ ή σε ένα μίξερ. Χτυπήστε ελαφρά ή ανακατέψτε αργά.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το δοκιμάζετε για να ελέγξετε τη γεύση του. Αν το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε λίγο περισσότερο σιρόπι σφενδάμου.

Για πιο έντονη γεύση σοκολάτας, προσθέστε περισσότερη σκόνη χαρουπιού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι, αν θέλετε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χτυπάτε στο μίξερ ή ανακατεύετε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Σερβίρετε αμέσως ή το βάζετε στο ψυγείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.