Δείτε πως ξαναφύτρωσε και έχει κερδίσει τα νοικοκυριά

Στη Βόρεια Αμερική κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερο έδαφος ένα ξεχασμένο φρούτο, που είχε σταματήσει η παραγωγή. Τα «pawpaws» είχαν σταματήσει να παράγονται ενώ φυτρώνουν εύκολα. Ο λόγος ήταν ότι δεν μπορούν να διατηρηθούν για πολλές μέρες και χαλάνε εύκολα.

Όμως μερικοί καλοφαγάδες φαίνεται πως έχουν βαλθεί να το κάνουν μόδα, αφού πλέον οι ποσότητες που συλλέγονται στη Βόρεια Αμερική ξεπερνούν τη φαντασία του πιο φανατικού θαυμαστή τους.

Συλλέγονται ανάλογα με την ποικιλία από τα τέλη Αυγούστου έως τον Οκτώβριο. Είναι ο μεγαλύτερος αυτοφυής βρώσιμος καρπός της Βόρειας Αμερικής και φυτρώνει σε 26 πολιτείες των ΗΠΑ, όπως στο Τέξας, στο Οχάιο, στη Νέα Υόρκη, μέχρι το Οντάριο του Καναδά.

Τις πρώτες ημέρες είναι πράσινα με μαύρα στίγματα, ενώ όσο οριμάζουν γίνονται κίτρινα και μαλακώνουν πάρα πολύ.

«Είναι τόσο νόστιμα! Και είναι μια πλούσια υπερτροφή σε θρεπτικά συστατικά », δήλωσε ο συγγραφέας Μίχαελ Τζουντ (Michael Judd), απαριθμώντας τα πολλά χαρακτηριστικά που περιέχει : «είναι αντιοξειδωτικό, έχει όλα τα αμινοξέα, μαγνήσιο, χαλκό, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, βιταμίνη C».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και για πρώτη φορά έγινε φεστιβάλ για τα «pawpaws» δείχνοντας το τρόπο για να χρησιμοποιηθεί στη καθημερινή κουζίνα. Παγωτό, μαρμελάδα μέχρι και μπύρα από το συγκεκριμένο φρούτο κέρδισαν τις εντυπώσεις και δεν μένει να δούμε πότε θα έρθει αυτό το φρούτο και στην Ευρώπη.

TAGS: