ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έξι «ψεύτικες» πόλεις που θα ευχόσασταν να είστε εκεί [φωτό]

Έξι «ψεύτικες» πόλεις που θα ευχόσασταν να είστε εκεί [φωτό]

Κανένας τουριστικός προορισμός δεν είναι τέλειος. Ωστόσο, μπορεί να γίνει αν δημιουργηθεί από το μηδέν.

Την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι ένας προγραμματιστής με έδρα το Ντουμπάι υπέγραψε σύμβαση 4,5 δισ. δολαρίων για να δημιουργήσει μια «τουριστική πόλη» στη Βοσνία, που θα περιλαμβάνει χιλιάδες σπίτια, ξενοδοχεία, ένα εμπορικό κέντρο και ένα νοσοκομείο στο δήμο Trnovo.

Αλλά η Βοσνία δεν είναι η μόνη χώρα που σχεδιάζει τον δικά της τουριστικό παράδεισο ξεκινώντας από το μηδέν. Μέρη όπως το Κανκούν στο Μεξικό και το Atlantic City στις ΗΠΑ έχουν επίσης δημιουργηθεί από πολεοδόμους προκειμένου να φέρουν περισσότερο τουρισμό στη χώρα.

Η Daily Mail παρουσιάζει έξι από τις καλύτερες «ψεύτικες» πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Atlantic City, USA Atlantic City was incorporated from three towns in 1854 with the aim of creating a holiday resort for wealthy New Yorkers 

Το Atlantic City έχει δει τον τουρισμό του να αυξάνεται τελευταία χάρης στην ταινία Boardwalk Empire, ωστόσο, τις τελευταίες δύο δεκαετίες οι επισκέπτες  μειώνονταν συνεχώς. Σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την πόλη εκείνη του 1940 και του ’50 που οι πλούσιοι Νεοϋορκέζοι συνέρρεαν στην πόλη στις όχθες Jersey για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η πόλη ενσωματώθηκε από τρεις πόλεις το 1854. Στη συνέχεια άρχισε σταδιακά να αναπτύσσεται και άρχισαν να χτίζονται τα πρώτα ξενοδοχεία στην περιοχή. Μέχρι το 1874 είχε προσελκύσει 500.000 επισκέπτες ετησίως.

Las Vegas, USA Las Vegas was founded in 1905, but got its big boost when Nevada legalised gambling in the 1930s 

Όταν δημιουργήθηκε το Λας Βέγκας, μια πόλη μέσα στη μέση της ερήμου, κανείς δεν φανταζόταν ότι στο μέλλον θα συγκέντρωνε τόσους πολλούς τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Η πόλη ιδρύθηκε το 1905 και 24 χρόνια αργότερα διασπάστηκε όταν η Νεβάδα νομιμοποίησε τα τυχερά παιχνίδια. Από τότε, έχει γίνει η κορυφαία τοποθεσία για τους παίκτες τυχερών παιχνιδιών.Είναι επίσης ένας μαγνήτης για τους καλοφαγάδες και τις οικογένειεςδιαθέτοντας εστιατόρια πρώτης κατηγορίας, πλήθος υπερπολυτελών ξενοδοχείων και τρόπους διασκέδασης για όλα τα γούστα.

Cancun, Mexico   45 years ago, there was nothing but sand where Cancun city now lies

Το Κανκούν είναι ένας από τους πιο μοντέρνους προορισμούς διακοπών στον κόσμο αυτή τη στιγμή, με πολλές διασημότητες όπως η Selena Gomez, ο Adam Sandler και ο Seth Rogen να την έχουν επισκεφθεί τους τελευταίους έξι μήνες.

Ωστόσο, πριν από 45 χρόνια, δεν υπήρχε τίποτα άλλο από άμμο. Η κυβέρνηση του Μεξικού δαπάνησε αρκετά χρήματα για την ανάπτυξη της περιοχής και έχτισε πολλά μεγάλα ξενοδοχεία, με στόχο να καταστεί ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο το κέρδισαν και η πόλη έχει τώρα πάνω από 200 ξενοδοχεία.

Σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς στο Μεξικό μαζί με το Ακαπούλκο.

Thames Town, China  Thames Town in China cost £500million to build and was completed in 2006

Η Πόλη του Τάμεση στην Κίνα η οποία φέρεται να κόστισε 500 εκατ. λίρες για την κατασκευή της, βρίσκεται 19 μίλια έξω από τη Σαγκάη.

Όμως, παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε το 2006, διαθέτοντας πλακόστρωτα δρομάκια και παμπσε αγγλικό στυλ παραμένει έρημη και πολλοί τουρίστες την παρομοιάζουν με το Truman Show.

Πλέον την επισκέπτονται κυρίως νεόνυμφοι της μεσαίας τάξης, που την επιλέγουν ως σκηνικό για το γάμο τους όταν θέλουν να του δώσουν ένα αγγλικό στυλ. Τα χάλκινα αγάλματα του Τζέιμς Μποντ και του Ουίνστον Τσόρτσιλ αποτελούν δύο από τα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Benidorm was masterminded as a tourist destination in the 1950s, until then it was a small fishing town 

Το Benidorm που βρίσκεται στα ανοικτά της δυτικής Μεσογείου, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους τουριστικούς προορισμούς στην Ισπανία ωστόσο μέχρι το 1950, ήταν απλά ένα ψαροχώρι.

Καθώς η αλιευτική βιομηχανία άρχισε να γίνεται ανταγωνιστική, η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να μετατρέψει την πόλη σε τουριστικό θέρετρο. Από τότε έχει γίνει ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός με εκατομμύρια τουρίστες να συρρέουν εκεί κάθε χρόνο.

Baiae, Italy  Two thousand years ago Baiae in the Bay Of Naples was built to attract wealthy holidaymakers from Rome 

Έχοντας πολλές ομοιότητες με το Atlantic City στις αρχές της δεκαετίας του 1900, το Baiae στον κόλπο της Νάπολης χτίστηκε για να προσελκύσει πλούσιους τουρίστες από την Ρώμη και άλλες κοντινές πόλεις.

Αλλά από το 1500, η πόλη ερημώθηκε λόγω της ελονοσίας. Εξαιτίας της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή, το Baiae σταδιακά εξαφανίστηκε κάτω από το νερό, αν και μερικά από τα ερείπια βρίσκονται ακόμα στην ξηρά.

Dubai, UAE 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Thirty years ago, almost all of Dubai was a desert but since 2013, it has been the 7th most visited city in the world
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.