ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πολυτελές καταφύγιο σε παραλία του Νοτίου Ειρηνικού (φωτό)

Πολυτελές καταφύγιο σε παραλία του Νοτίου Ειρηνικού (φωτό)

Ένα πολυτελές καταφύγιο με θέα την θάλασσα, λίγα βήματα από την παραλία με τα μαύρα βότσαλα, κατασκεύασε το αρχιτεκτονικό γραφείο «pattersons associates» με έδρα το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Απομονωμένο, ήσυχο, με λιτές αλλά σύγχρονες γραμμές, το οίκημα μοιάζει να χάνεται μέσα στο ηφαιστειογενές έδαφος, σε ένα τοπίο που κυριαρχούν οι μεγάλες γεωλογικές μάζες.

Το σπίτι που αποτελείται από τον μεγάλο χώρο υποδοχής, στον οποίον περιλαμβάνεται και το υπνοδωμάτιο, το μπάνιο και τα μπαλκόνια είναι 100% ενεργειακά αυτόνομο, ενώ η ασυμμετρία και τα ανοίγματα στο φως που πλημμυρίζουν τον χώρο, κυριαρχούν.

«Όταν σχεδιάζεις σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, όπως αυτό εδώ, βοηθά να σου δημιουργηθεί μια θετική οπτική για τους ανθρώπους και ως εκ τούτου να συνειδητοποιήσεις ότι οι κατασκευές μας είναι ένα φυσικό μέρος του πλανήτη μας, όπως τα βράχια και δέντρα. Είμαστε παιδιά της Μητέρας Γης, αλλά αυτή η σχέση χρειάζεται υπευθυνότητα και σεβασμό», εξηγεί ο αρχιτέκτονας του κτιρίου, Άντριου Πάτερσον.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται εξολοκλήρου από τοπικά λατομεία, η χοντρή ανθεκτική οροφή του φροντίζει για την προστασία του οικήματος από κατολισθήσεις, ενώ οι μεγάλοι γυάλινοι τοίχοι του εξασφαλίζουν σχεδόν ανεμπόδιστη θέα προς την θάλασσα και την παραλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.