ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Παρελθόν» οι ταινίες ερωτικού περιεχομένου – Σε ποιους μπαίνει «στοπ»

«Παρελθόν» οι ταινίες ερωτικού περιεχομένου – Σε ποιους μπαίνει «στοπ»

Η Βρετανία θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα ζητάει εξακρίβωση της ηλικίας των προσώπων που παρακολουθούν ερωτικές ταινίες στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, οι νέοι έλεγχοι θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σε διάστημα τριών μηνών.

Από την 15η Ιουλίου, οι εμπορικοί πάροχοι online ταινιών ερωτικού περιεχομένου θα πρέπει να διεξάγουν ελέγχους για την ηλικία των χρηστών, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι είναι άνω των 18 ετών. Οι ιστότοποι που παραβιάζουν τον νέο νόμο διατρέχουν τον κίνδυνο να ανακληθούν οι υπηρεσίες πληρωμών τους ή να μπλοκαριστεί η πρόσβαση σε αυτούς στη Βρετανία.

«Το περιεχόμενο για ενήλικες είναι αυτή τη στιγμή υπερβολικά εύκολα προσβάσιμο για τα παιδιά», εξήγησε η υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Δημιουργικών Βιομηχανιών Μάργκοτ Τζέιμς.

«Η εισαγωγή υποχρεωτικής επιβεβαίωσης της ηλικίας αποτελεί παγκόσμια πρώτη και αφιερώσαμε χρόνο για να καταφέρουμε να εξισορροπήσουμε τις ανησυχίες για την ιδιωτικότητα με την ανάγκη να προστατεύουμε τα παιδιά από τυχόν ακατάλληλο περιεχόμενο».

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι οι έλεγχοι δεν θα στοχεύουν στην εξακρίβωση της ταυτότητας των χρηστών.

Οι ιστότοποι που πωλούν περιεχόμενο για ενήλικες ή το παρέχουν δωρεάν, κερδίζοντας, ωστόσο, χρήματα από τη διαφήμιση, θα είναι υποχρεωμένοι να προσλάβουν εταιρείες που θα κάνουν τους ελέγχους για την ηλικία των χρηστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, που διεξήγαγε στο διαδίκτυο το ινστιτούτο YouGov για το BBFC σε δείγμα 996 γονέων παιδιών ηλικίας 7-17 ετών, το 88% εξ αυτών τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των ελέγχων πρόσβασης σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.