ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το πιο διάσημο ποτό περιέχει… ταριχευμένο δάχτυλο ποδιού – Θα το τολμούσατε; (φώτο)

Το πιο διάσημο ποτό περιέχει… ταριχευμένο δάχτυλο ποδιού – Θα το τολμούσατε; (φώτο)

Γνωρίζατε πως υπάρχει ένα κοκτέιλ το Σόουρτο (Sourtoe),και είναι μάλιστα το πιο διάσημο και περίεργο, το οποίο αντί για κερασάκι περιέχει ένα… ταριχευμένο ανθρώπινο δάχτυλο ποδιού; Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, μια επίσκεψη στην πόλη Ντόσον του Καναδά, και θα λύσετε κάθε σας απορία.

Το συγκεκριμένο κοκτέιλ εφευρέθηκε το 1973 και από τότε αποτελεί παράδοση στην πόλη Ντόσον. Η ιστορία του κοκτέιλ εντοπίζεται γύρω στο 1920, όταν το μεγάλο δάχτυλο του δρομέα Λούι Λίνκεν πάγωσε, όταν εκείνος και ο αδερφός του έτρεξαν σε μια χιονοθύελλα.

Ο αδερφός του έπρεπε να του κόψει το δάχτυλο, το οποίο διατήρησε σε ένα μπουκάλι με αλκοόλ. Πενήντα χρόνια αργότερα βρέθηκε το βάζο και το δάχτυλο είχε γίνει σημαντικό συστατικό του εσωτερικού.

Ο ντόπιος καπετάνιος Ντικ Στίβενσον, βρήκε το βάζο με το κομμένο δάχτυλο. Το δάχτυλο χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση πολλών ποτών.

Όσοι πίνουν από το ποτό με το κομμένο δάχτυλο, γίνονται αμέσως μέλη του κλαμπ «Σόουρτο κοκτέιλ». Προς το παρόν, το κλαμπ έχει πάνω από 100.000 μέλη από όλον τον κόσμο, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα.

Η κατάποση του δαχτύλου απαγορεύεται.

Όποιος καταφέρει και αντεπεξέλθει στην πρόκληση, παίρνει ως επιβράβευση ένα πιστοποιητικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρχικά, η κατάποση του δαχτύλου είχε πρόστιμο 500 ευρώ. Το ποσό αυξήθηκε το 2013, όταν ένας άντρας κατάπιε ολόκληρο το δάχτυλο, πλήρωσε το πρόστιμο και έφυγε ήρεμος από το μαγαζί. Τα δάχτυλα που διακοσμούν τα ποτά προέρχονται από δωρητές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.