ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα 5 λάθη που έχεις σίγουρα κάνει στη δουλειά

Τα 5 λάθη που έχεις σίγουρα κάνει στη δουλειά

Λάθη κάνουμε πάντα! Αλίμονο, ποιος είναι αλάνθαστος; Όμως ,σύμφωνα με τους ειδικούς, οι υπάλληλοι που εντάχθηκαν πρόσφατα σε ένα εργασιακό περιβάλλον, συνηθίζουν να υποκύπτουν σε 6 δημοφιλή λάθη, και ίσως είναι φυσικό. Σε μια νέα θέση άλλωστε χρειάζεσαι μια περίοδο προσαρμογής ώστε να εγκλιματιστείς τόσο με τους συνεργάτες σου όσο και με τα νέα σου καθήκοντα. Άραγε πόσο καιρό σου παίρνει για να ισορροπήσεις σε μια νέα δουλειά;

Αυτά είναι τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν όλοι οι νέοι υπάλληλοι μέχρι να βρουν τα πατήματά τους στο νέο εργασιακό τους περιβάλλον. Αλήθεια αναγνωρίζεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτά;

1. Δεν κάνουν ερωτήσεις
Ο Leadership Coach Ντομινίκ Στίλμαν συμβουλεύει τους νέους υπαλλήλους να μην κουρνιάζουν σαν φοβισμένοι σκύλοι αλλά να ρωτούν κάθε τι που δεν γνωρίζουν. Μη φοβάσαι πως θα παρεξηγηθείς ή θα σε κακοχαρακτηρίσουν οι συνάδελφοι σου για ότι δεν γνωρίζεις. Στη δουλειά αλλά και στη ζωή εξάλλου συνεχώς μαθαίνουμε!

2.Κριτικάρουν πολύ νωρίς
Τα λάθη σε μια νέα δουλειά είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Ένα συχνό λάθος όμως που κάνουμε όλοι είναι να βγάζουμε συμπεράσματα πολύ νωρίς, για μέρη, πρόσωπα και καταστάσεις! Ο Ντομινίκ συμβουλεύει να μη βιάζεσαι: «Την πρώτη μέρα και για αρκετό καιρό είναι βασικό να αποφύγεις να επικρίνεις οτιδήποτε. Κράτα αυτές τις κριτικές έως ότου είσαι βέβαιη ότι είναι έγκυρες και μπορείς να τις εκφράσεις με τον σωστό τρόπο και στους σωστούς ανθρώπους. Αυτό που πρέπει να κάνεις από την πρώτη μέρα είναι να είσαι ξεκάθαρη και με θετική ενέργεια».

3. Συστήνονται πολύ ή δεν το κάνουν καθόλου
Υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν πιο άβολα στο να συστηθούν σε όλους τους συναδέλφους και άλλοι πάλι που το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό. Ο Ντόμινικ λέει: «Η συμβουλή μου είναι να εξετάσετε την εντύπωση που θέλετε να δημιουργήσετε πριν αρχίσουν οι συνάδελφοί σας να σχηματίζουν γνώμη για εσάς.Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις ενέργειες και τη συμπεριφορά που πρέπει να υιοθετήσετε για να δημιουργήσετε αυτήν την εντύπωση», λέει. Αυτό μπορεί να βοηθήσει πραγματικά όσους είναι πιο ντροπαλοί να προωθήσουν τον εαυτό τους καλύτερα.

4.Νιώθουν πως είναι υποχρεωμένοι να μένουν στη δουλειά μέχρι αργά.
Αισθάνεστε άβολα να φύγεις από το γραφείο στην ώρα σου; Εάν ναι, δεν είσαι η μόνη. Όλες μας θεωρούμε (και σε έναν μεγάλο βαθμό έχει λογική) πως το αφεντικό μας κρίνει τον επαγγελματισμό μας από την ώρα που ερχόμαστε και την ώρα που φεύγουμε από το γραφείο. Ωστόσο, ο Ντομινίκ μας συμβουλεύει να φεύγουμε στην ώρα μας. «Συνήθως χρειάζεται λίγος χρόνος για να μπορέσεις να μπεις σε μια ρουτίνα που θα σε χαλαρώσει από άσκοπα άγχη. Η ικανότητά σου δεν κρίνεται μόνο από το αν μείνεις μια ώρα παραπάνω στο γραφείο ή φύγεις στην ώρα σου. Σκοπός είναι να κάνεις σωστά τη δουλειά σου και να ολοκληρώνεις όλα όσα έχεις αναλάβει μέσα στην ημέρα». Εάν έχεις ολοκληρώσει λοιπόν αυτό που πρέπει να κάνεις, τότε δεν υπάρχει λόγος να μείνεις στο γραφείο περισσότερο.Να θυμάσαι πως όσο περισσότερο δίνεις τόσα περισσότερα οι άλλοι ζητούν (στην προκειμένη περίπτωση απαιτούν) από εσένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

5.Νιώθουν άνετα πολύ νωρίς.
Ποτέ οι ακραίες αντιδράσεις δεν ωφελούν! Είναι δύσκολο να πετύχεις την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στον εαυτό σου και τον επαγγελματικό εαυτό σου; Ο Ντομινίκ μας λέει: «Το να είσαι ο εαυτός σου είναι σημαντικό, αλλά πρέπει να προσέχεις τους γύρω σου και να μην είσαι τόσο ενθουσιασμένη χωρίς λόγο. Νομίζω ότι μπορεί πάντα να βοηθήσει το να ακούτε περισσότερο και να αφιερώνετε το χρόνο σας για να επεξεργαστείτε τον καλύτερο τρόπο επικοινωνίας με τους γύρω σας ως άτομα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.