Άμστερνταμ: Ο δήμος κατασκευάζει «εpωτικό συγκρότημα» για να «σωθεί» η κόκκινη συνοικία

Άμστερνταμ: Ο δήμος κατασκευάζει «εpωτικό συγκρότημα» για να «σωθεί» η κόκκινη συνοικία

Οι αρχές του Άμστερνταμ εξετάζουν την κατασκευή «ερωτικού συγκροτήματος» που θα περιλαμβάνει λέσχες, θέατρα και άλλες παροχές υπηρεσιών αφιερωμένες στο σeξ ή ακόμη ένα ξενοδοχείο για εκδιδόμενες γυναίκες ώστε να μετατρέψει την περιβόητη «κόκκινη συνοικία» της ολλανδικής πρωτεύουσας και τις βιτρίνες της που φωτίζονται με λάμπες νέον.

«Ένα ξενοδοχείο (για την πoρνεία) με κλειστά παράθυρα ή ένα ερwτικό κέντρο είναι οι πιο προφανείς επιλογές», σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο του ‘Άμστερνταμ, το οποίο παρουσίασε σήμερα τα σχέδιά του.

«Οι επιλογές αυτές έχουν τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και τα λιγότερα μειονεκτήματα», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η δήμαρχος του Άμστερνταμ Φέμκε Χάλσεμα δεσμεύτηκε να καθαρίσει τη δύσκολη «κόκκινη συνοικία» όπου σύμφωνα με τον δήμο, ορδές τουριστών, συχνά μεθυσμένων «στερούνται σεβασμού απέναντι στις εκδιδόμενες γυναίκες και απέναντι στους κατοίκους».

Η Χάλσεμα δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχη από την αύξηση της «παράνομης και μη επιτρεπόμενης πορνείας» περιμετρικά της συνοικίας.

Τους τελευταίους μήνες η πόλη οργάνωσε διαβουλεύσεις με τις εργαζόμενες στο σεξ, τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων και άλλους παράγοντες που εμπλέκονται στην πορνεία για να ζητήσει τη γνώμη τους.

«Η εργασία στο σeξ είναι μια κανονική εργασία»

«Διάφορα σενάρια εξετάστηκαν. Περιλαμβάνουν τον εντοπισμό των χώρων άσκησης εργασίας στο σεξ μέσα στην πόλη μας», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο.

Για παράδειγμα, «αν μια θέση είναι πολύ απομακρυσμένη, ο κίνδυνος για την ασφάλεια είναι μεγαλύτερος καθώς καθίσταται δυσκολότερο να ελέγχεται. Το μέρος πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο στα δημόσια μέσα μεταφοράς».

«Η εργασία στο σeξ είναι μια κανονική εργασία και ο στόχος δεν είναι να εκδιώξουμε την πορνεία από την πόλη», υπογράμμισε ο δήμος.

Οι δύο επιλογές που εξετάστηκαν είναι ένα ξενοδοχείο για την πορνεία ή ένα «ερwτικό κέντρο» που θα είναι ένα σούπερ ξενοδοχείο του σeξ το οποίο θα διαθέτει επίσης υπηρεσίες όπως ένα κέντρο αισθητικής, κομμωτήριο, σολάριουμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δημοτικό συμβούλιο ελπίζει να οριστικοποιήσει το σχέδιο κατασκευής του οικιστικού έργου πριν από το καλοκαίρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.