ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα φαντάσματα του Γουίνδσορ που κάνουν «παρέα» στην βασίλισσα Ελισάβετ κατά την καραντίνα

Τα φαντάσματα του Γουίνδσορ που κάνουν «παρέα» στην βασίλισσα Ελισάβετ κατά την καραντίνα

Το κάστρο του Γουίνδσορ όπου η βασίλισσα περνάει αυτές τις μέρες σύμφωνα με τον μύθο κατοικείται από αρκετά φαντάσματα.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 25 φαντάσματα πιστεύεται ότι περιδιαβαίνουν τους διαδρόμους και τα δωμάτια του παλατιού, σύμφωνα με τους λάτρεις του παραφυσικού.

Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμη και η ίδια η Βρετανίδα μονάρχης ισχυρίζεται ότι έχει δει τέτοιες αλλόκοσμες φιγούρες στη βιβλιοθήκη του κάστρου. Μαζί με την αδερφή της Μαργαρίτα είχαν δει το φάντασμα της Ελισάβετ της 1ης, που ήταν γνωστή και ως «Παρθένα βασίλισσα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τουριστικό πόρταλ Visit Britain, το πνεύμα «συναντάται συχνά στη βιβλιοθήκη» και τα «τα βήματά του μπορούν να ακουστούν στα πατώματα πριν κάνει την εμφάνισή του».

Ακόμη ένα φάντασμα που λέγεται ότι κόβει τις βόλτες του στους διαδρόμους του πύργου είναι εκείνο του Γεωργίου του 3ου (1738-1820).

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που ισχυρίζονται ότι έχουν δει το φάντασμα, ο μονάρχης, που υπέφερε από ψυχική νόσο στα τελευταία χρόνια της ζώης του, «έμοιαζε να κοιτά με νοσταλγία έξω από το δωμάτιο πίσω από τη βιβλιοθήκη, όπου ήταν κλεισμένος κατά την περίοδο της τρέλας του».

Όσο για το φάντασμα του Ερρίκου του 3ου, αυτό κατοικεί στα πρυτανεία του κάστρου και μερικές φορές μπορεί κανείς να το ακούσει «να σέρνει το πονεμένο πόδι του καθώς περπατά».

Μεταξύ των πιο διάσημων πνευμάτων που οι γοητευμένοι με το παραφυσικό επιμένουν πως κατοικούν στο Γουινδσορ συγκαταλέγεται κι εκείνο του βασιλικού κυνηγού Χερν.

Σύμφωνα με το μύθο, ο άντρας κάποτε έχασε την εύνοια του βασιλιά Ριχάρδου του 3ου και κρεμάστηκε στον κήπο του κάστρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν τύχει και δείτε το ανατριχιαστικό φάντασμά του καβάλα σε ένα μεγάλο μαύρο άλογο, παρέα με μια αγέλη σκυλιά φαντάσματα, προσέξτε γιατί λένε πως φέρνει πολύ κακοτυχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.