ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έτσι θα καθαρίσεις χωρίς τρίψιμο τον φούρνο μικροκυμάτων

Έτσι θα καθαρίσεις χωρίς τρίψιμο τον φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να λερώσει πολύ γρήγορα με υπολείμματα τροφών, που κολλούν στις επιφάνειες και δεν βγαίνουν εύκολα.

Το αποτέλεσμα είναι να αναγκαζόμαστε να τρίβουμε το εσωτερικό για να καθαρίσει, χωρίς πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχει, όμως, ένα απλό κόλπο για να καθαρίσετε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων χωρίς χημικά καθαριστικά και χωρίς να χρειαστεί να τρίβετε με τις ώρες.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα γυάλινο μπολ κι ένα λεμόνι. Βάλτε μισή κούπα νερό στο μπολ και κόψτε το λεμόνι στα δύο. Στύψτε το μέσα στο νερό και αφήστε τα κομμάτια του λεμονιού μέσα στο μπολ. Στη συνέχεια, βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε τον σε λειτουργία για τρία λεπτά.

Προσοχή: Μην ανοίξετε το φούρνο μικροκυμάτων όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αφήστε την πόρτα κλειστή για άλλα 4-5 λεπτά. Εν συνεχεία, βγάλτε το μπολ και με ένα καθαρό πανί μαζέψτε τις βρομιές από το εσωτερικό της συσκευής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι πιθανό να παραμείνουν κάποια σημεία που δεν θα έχουν καθαρίσει, ειδικά στις γωνίες. Σε αυτήν την περίπτωση πάρτε μια αχρείαστη -αλλά καθαρή- οδοντόβουρτσα, περάστε τη από το νερό με το λεμόνι και καθαρίστε επιμελώς όλα τα «δύσκολα» σημεία, έως ότου ο φούρνος μικροκυμάτων σας λάμψει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.