ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τι πρέπει να κάνετε για να μην ξεφλουδίσετε από τον ήλιο

Τι πρέπει να κάνετε για να μην ξεφλουδίσετε από τον ήλιο

Οι καλοκαιρινές εξορμήσεις στις παραλίες είναι αγαπημένη συνήθεια, ωστόσο πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος ξεφλουδίσματος, ειδικά εάν έχουμε μείνει για πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο.

Ακόμα κι αν έχουμε φορέσει τα κατάλληλα προϊόντα προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία, υπάρχει περίπτωση το δέρμα μας να έχει «καεί». Μπορεί να είναι αναπόφευκτο κάποιες φορές, ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να το προλάβετε ή να το περιορίσετε.

Νερό: Το σώμα χρειάζεται πολύ καλή ενυδάτωση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικά όταν έρχεστε σε καθημερινή επαφή με ήλιο. Η επάλειψη με μια κρέμα ή λίγο αμυγδαλέλαιο ενυδατώνει το δέρμα, αλλά ο οργανισμός για να ενυδατωθεί σωστά χρειάζεται πολύ νερό. Φροντίστε ειδικά τις πρώτες ημέρες μετά το κάψιμο να πίνετε πάρα πολύ νερό για να αποτρέψετε την αφυδάτωση του οργανισμού σας, αλλά και το ξεφλούδισμα.

Ντους: Κάνετε ντους με δροσερό ή κρύο νερό και χωρίς να τρίβετε το δέρμα σας με σκληρό σφουγγάρι, για μεγαλύτερη ανακούφιση στην περίπτωση που έχετε ήδη «καεί».

Απολέπιση και ενυδάτωση: Αμφότερα είναι πολύ σημαντικά εάν θέλετε να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο το ξεφλούδισμα. Κάντε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα, αλλά όχι συχνότερα, γιατί το πολύ τρίψιμο θα ξεθωριάσει το μαύρισμά σας.

Αντηλιακό: Το αντηλιακό θα έπρεπε να αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς σας. Αγνοώντας το αντηλιακό, όταν το δέρμα σας είναι ήδη καμένο, αυξάνετε κατά πολύ τις πιθανότητες να ξεφλουδίσετε, αλλά και αν καείτε ακόμα περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πατάτα: Οι πατάτες περιέχουν ένζυμα που βοηθούν πολύ τον οργανισμό, όπως και το δέρμα σας, όταν έχει καεί. Οι ωμές πατάτες βελτιώνουν την όψη του καμένου δέρματος και τον πόνο. Φάτε μια ωμή πατάτα και γρήγορα θα νιώσετε καλύτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.