ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

4+1 συνήθειες που πρέπει να κόψεις για να κοιμάσαι καλύτερα το βράδυ

Το 35% των ενηλίκων κοιμάται λιγότερο από εφτά ώρες τη νύχτα

4+1 συνήθειες που πρέπει να κόψεις για να κοιμάσαι καλύτερα το βράδυ

Είναι σίγουρο ότι το έχεις ακούσει χίλιες φορές. Ο κακός ύπνος μπορεί να επηρεάσει την υγεία, την εμφάνισή σου και τη συνολική ποιότητα της ζωής σου.

Δυστυχώς, όμως, το 35% των ενηλίκων κοιμάται λιγότερο από εφτά ώρες τη νύχτα. Ενώ οι σκοτούρες και το άγχος μπορεί να υπερφορτώσουν τον εγκέφαλό σου και να προσθέσουν ανησυχία στις νύχτες σου, υπάρχουν και ορισμένες συνήθειες που δεν περίμενες καν να επηρεάζουν τον ύπνο σου και που αξίζει να κόψεις για να ξυπνάς ξεκούραστη την επόμενη μέρα. Ιδού και σκέψου ποιες από αυτές μπορείς ν’ αλλάξεις.

Κοιμάσαι με λάθος κουβέρτα ή πάπλωμα

Ενώ δεν μπορείς να κοιμηθείς χωρίς κουβέρτα, η επιλογή της σωστής κουβέρτας είναι καθοριστική για έναν καλό ύπνο. Οι κουβέρτες ή παπλώματα από πολυεστέρα πλένονται και τακτοποιούνται εύκολα, αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή όταν θες να κάνεις ξεκούραστο ύπνο. Ο πολυεστέρας είναι ένα συνθετικό υλικό, που σημαίνει ότι δεν “αναπνέει” και δεν επιτρέπει στο σώμα σου να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι ζεστή και ιδρωμένη.

Αντί να αγοράσεις μια κουβέρτα από πολυεστέρα, επίλεξε μια μάλλινη (ή ένα ελαφρύ πάπλωμα) καθώς θα σε κρατήσει ζεστή και θα αφήσει το δέρμα σου να αναπνεύσει.

Πέφτεις κατευθείαν στο κρεβάτι

Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, το μόνο που πιθανώς θέλεις να κάνεις είναι να ακουμπήσεις επιτέλους το κεφάλι σου σε ένα μαξιλάρι. Αλλά η δημιουργία μερικών χαλαρωτικών βραδινών τελετουργιών μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τον εγκέφαλό σου να διαχωρίσει την ημέρα από τη νύχτα και να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα. Ένα ελαφρύ σνακ πριν τον ύπνο, ένα ζεστό ντους ή το διάβασμα ενός καλού βιβλίου μπορούν να σε βάλουν σε mood ύπνου. Οι βραδινές σου τελετουργίες δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκες, απλώς επίλεξε κάτι που σε ηρεμεί και που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις πιο εύκολα.

Παραλείπεις το πρωινό

Το πρωινό ονομάζεται για κάποιο λόγο το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Και παρόλο που μπορεί να μην έχεις χρόνο κατά τις πολυάσχολες πρωινές ώρες, το να βγεις βιαστικά από το σπίτι σου χωρίς να φας κάτι επηρεάζει όχι μόνο το βάρος και την ικανότητά σου να συγκεντρωθείς αλλά και την ποιότητα του ύπνου σου. Τα άτομα που παραλείπουν τακτικά το πρωινό έχουν περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθούν άσχημα και να ξυπνήσουν νιώθοντας εκνευρισμένα.

Έχεις χαλί στην κρεβατοκάμαρά σου

Τα χαλιά μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε δωμάτιο να φαίνεται όμορφο, αλλά το να τα έχεις γύρω από το κρεβάτι σου δεν είναι η καλύτερη επιλογή όταν θες να κοιμηθείς καλά. Τα χαλιά και οι μοκέτες μπορούν να παγιδεύσουν εύκολα τη σκόνη και τα ακάρεα και να γίνουν το ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ποιότητα του εσωτερικού αέρα είναι ζωτικής σημασίας για τον ύπνο σου και μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την απόδοσή σου την επόμενη μέρα.

Φοράς (λάθος) πιτζάμες στο κρεβάτι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βράδυ, τίποτα δεν φαίνεται πιο ελκυστικό από το να φορέσεις τις αγαπημένες σου πιτζάμες και να πας για ύπνο. Αλλά μερικές είναι στην πραγματικότητα πολύ ζεστές και μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο σου. Κοιμάσαι καλύτερα όταν η θερμοκρασία του σώματός σου είναι ελαφρώς μειωμένη. Συνεπώς, είναι καλύτερα να επιλέξεις ελαφριά ρούχα από υφάσματα που αναπνέουν, όπως λινό ή βαμβάκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.