ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Βελτίωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο

Βελτίωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο

Με βάση το τι έδειξε η μηνιαία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη παρουσίασε βελτίωση για τον μήνα Αύγουστο…

Το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, λόγω της μεγαλύτερης αισιοδοξίας στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών καθώς και μεταξύ των καταναλωτών, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (economic sentiment index, ESI) διαμορφώθηκε στις 111,9 μονάδες από 111,3 μονάδες τον Ιούλιο (μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για τον μήνα αυτό), ξεπερνώντας τις προβλέψεις οικονομολόγων που είχαν ρωτηθεί από το Reuters και οι οποίοι ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 111,3 μονάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δείκτης εμπιστοσύνης στη βιομηχανία αυξήθηκε στις 5,1 μονάδες από 4,5 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης εμπιστοσύνης στον τομέα των υπηρεσιών, στον οποίο αντιστοιχούν τα δύο τρίτα της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης, αυξήθηκε στις 14,9 από 14,2 μονάδες, πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 9,5 μονάδων μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε τον Αύγουστο στη -1,5 μονάδα από -1,7 τον Ιούλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.