
Tο ενδεχόμενο ενός «γάμου» μεταξύ της Commerzbank και της ING Group ως εναλλακτικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού τραπεζικού κολοσσού, εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση μετά την αποτυχία συνεργασίας με την Deutsche Bank.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πληροφορίες από εμπιστευτικές πηγές, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γόπκε Χέκστρα, και ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, Γιόργκ Κούκις, είχαν συζήτηση επί του θέματος στις αρχές Μαϊου στο Βερολίνο. Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν ήταν η πρόθεση του Βερολίνου ο νέος τραπεζικός όμιλος που θα προέκυπτε από συγχώνευση μεταξύ Commerzbank και ING θα είχε την έδρα του στη Γερμανία.
Η αποκάλυψη των πληροφοριών έδωσε ώθηση στη μετοχή της Commerzbank με άνοδο 4%. Κέρδη 2% και για τη μετοχή της ING. Και οι δύο τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει υπό την κατοχή της το 15,5% της Commerzbank, αποτελώντας τον μεγαλύτερο μέτοχο. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.
Η ING και η UniCredit έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Commerzbank, έχοντας εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.