
Μπορεί να βρισκόμαστε στα Χριστούγεννα, όμως μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 υπάρχουν φόροι που πρέπει να πληρωθούν. Μεταξύ αυτών βρίσκονται εισφορές, τέλη αλλά και εκκρεμότητες από τις δηλώσεις εισοδήματος και ακινήτων, όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο οποίος, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, θα μειωθεί επιπλέον κατά 8%, στον προϋπολογισμό του 2020.
Οι φόροι που πρέπει να εξοφληθούν μέχρι Πρωτοχρονιά (έως τις 31/12/2019) είναι οι εξής:
Τέλη κυκλοφορίας 2020
Για τους «ξεχασιάρηδες» και όσους αδυνατούσαν μέχρι σήμερα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας η λήξη της προθεσμίας καταβολής είναι η 31η Δεκεμβρίου. Οσοι δεν πληρώσουν έγκαιρα τα τέλη θα επωμιστούν ένα πρόστιμο της τάξης του 100% -εν ολίγοις θα πληρώσουν… διπλά τέλη κυκλοφορίας.
Να σημειωθεί ότι:
Οσοι έχουν επιβατικό Δ.Χ. όχημα, φορτηγό ή λεωφορείο θα πληρώσουν μισό πρόστιμο (+50%)
Δεν θα πληρώσουν πρόστιμο όσοι οφείλουν τέλη κυκλοφορίας ύψους μικρότερου των 30 ευρώ
Οσοι δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους
Εισφορές
Εως την Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία να πληρώσουν τις εισφορές Νοεμβρίου του ΕΦΚΑ αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, την ίδια ημερομηνία θα γίνει η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).
ΕΝΦΙΑ δόση… τέταρτη
Ενας από τους βασικούς φόρους που πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 είναι ο ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται για την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, η μη πληρωμή της οποίας θα επιφέρει προσαύξηση στο ύψος της δόσης.
Η προσαύξηση (πρόστιμο) είναι της τάξης του +0,73% και επιβάλλεται για κάθε μήνα καθυστέρησης. Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση αναστολής πληρωμής του ΕΝΦΙΑ σε νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4223/2013, πραγματοποιείται από τις ΔΟΥ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ. 1250/2014 της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων. Η αίτηση δύναται να υποβληθεί μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου.
Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων
Τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά όλα τα εισοδήματά τους στη Φορολογική Διοίκηση με δήλωση που υποβάλλεται μέχρι και την τελευταία ημέρα του 6ου μήνα από το τέλος του φορολογικού έτους. Για το φορολογικό έτος από την 1η Ιουλίου του 2018 έως τις 30 Ιουνίου του 2019 η δήλωση υποβάλλεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.
Φόρος ασφαλίστρων
Για τα ασφάλιστρα και δικαιώματα που γίνονται απαιτητά το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, ο φόρος καταβάλλεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.