ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΔΝΤ: «Περί τα 60 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου τα επόμενα πέντε χρόνια»

ΔΝΤ: «Περί τα 60 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου τα επόμενα πέντε χρόνια»

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημοσίευσε τις εκτιμήσεις του για τις τιμές του πετρελαίου κατά τα επόμενα χρόνια, προβλέποντας ότι το 2019 η μέση τιμή του πετρελαίου θα διαμορφωθεί στα 68,78 δολ. ανά βαρέλι, ενώ μετά από μία πενταετία η τιμή θα έχει υποχωρήσει στα 60 δολ. ανά βαρέλι.

«Η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά εντός του ορίζοντα των προβλέψεων, μειώνοντας τις τιμές του πετρελαίου στα 68,78 δολ. ανά βαρέλι το 2019, και περαιτέρω στα 60 δολ. ανά βαρέλι το 2023», ανέφερε η έκθεση του ΔΝΤ.

Χθες κατέγραψε κέρδη το πετρέλαιο, μετά την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, δεχόμενο ώθηση από την είδηση του Reuters ότι οι εξαγωγές του Ιράν υποχώρησαν περαιτέρω κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, περί τις 12.00 το Brent ενισχύεται κατά +0,97% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 84,73 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,70% στα 74,81 δολ. ανά βαρέλι.

Παράλληλα, ο κυκλώνας Μάικλ πλησιάζει τον Κόλπο του Μεξικού.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφηκαν στα 84,17 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 26 σεντς ή 0,3%.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 24 σεντς ή 0,3% στα 74,53 δολάρια το βαρέλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα βαρέλια πετρελαίου του Ιράν υποχωρούν γρήγορα, και η υπόσχεση της Σαουδικής Αραβίας για εξισορρόπηση θα έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα μέσα σε έναν μήνα», ανέφερε σε σημείωμά της η J.P.Morgan.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.