ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

ΗΠΑ- Κίνα: Νέος γύρος εμπορικών συνομιλιών στις 30 Απριλίου

ΗΠΑ- Κίνα: Νέος γύρος εμπορικών συνομιλιών στις 30 Απριλίου

Στο Πεκίνο θα μεταβεί αντιπροσωπεία αποτελούμενη από υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, για συνομιλίες με σκοπό τη συνομολόγηση εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ένας νέος γύρος εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα διεξαχθεί στο διάστημα μεταξύ 30 Απριλίου και στις 8 Μαΐου, ανέφερε η εφημερίδα The House την Τετάρτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, εμπορικοί αξιωματούχοι από το Πεκίνο και την Ουάσιγκτον σχεδίαζαν νέο γύρο διαπραγματεύσεων αργότερα αυτό το μήνα και ελπίζουν να ολοκληρώσουν μια τελική συμφωνία μέχρι τα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου.

«Έχοντας σαφείς οδηγίες από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός αντιπρόσωπος για το εμπόριο Ρόμπερτ Λάιτχάιζερ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούχιν θα ταξιδέψουν στο Πεκίνο για να συμμετάσχουν σε διαπραγματεύσεις αναφορικά με τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Λιου, θα ηγηθεί των συνομιλιών για την Κίνα. Ο αντιπρόεδρος θα οδηγήσει στη συνέχεια μια κινεζική αντιπροσωπεία στην Ουάσινγκτον για πρόσθετες συζητήσεις που θα αρχίσουν στις 8 Μαΐου 2019», ανέφερε η δήλωση.

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πνευματικής ιδιοκτησίας, της αναγκαστικής μεταφοράς τεχνολογίας, των αγορών και της γεωργίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον έχουν εμπλακεί σε μία εμπορική διαμάχη από τον Ιούνιο, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν δασμούς 25% σε κινεζικά προϊόντα ύψους 50 δισ. δολαρίων, προκειμένου να διορθώσουν το εμπορικό έλλειμμα ΗΠΑ — Κίνας. Έκτοτε, οι δύο χώρες έχουν επιβάλλει η μία στην άλλη αρκετούς εμπορικούς δασμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.