ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κορωνοϊός-Ιταλία: Βάζει «λουκέτο» στα γραφεία του ο Αρμάνι – Τι κάνουν οι υπόλοιπες μεγάλες εταιρείες

Κορωνοϊός-Ιταλία: Βάζει «λουκέτο» στα γραφεία του ο Αρμάνι – Τι κάνουν οι υπόλοιπες μεγάλες εταιρείες

Ο μεγάλος οίκος μόδας, Αρμάνι αποφάσισε να κλείσει για μια εβδομάδα τα γραφεία του στην Ιταλία. Ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση στην γειτονική χώρα με 5 ανθρώπους να έχουν χάσει μέχρι στιγμής της ζωής τους και ήδη αρκετές εταιρείες παίρνουν τα μέτρα τους.

Ο οικονομικός ιστός του Μιλάνου εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού που χτυπάει την χώρα, με 5 νεκρούς, απαντά με την έξυπνη εργασία. Μεγάλες εταιρείες, όπως η Unicredit και η Heineken παίρνουν τα δικά τους μέτρα προφύλαξης και προστασίας των υπαλλήλων τους.

Πέντε άνθρωποι έχουν ήδη χάσει την ζωή τους από τον φονικό κορωνοϊό στην Ιταλία, με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης. Σχολεία, πανεπιστήμια, ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, έχουν κλείσει ενώ ακόμη και το καρναβάλι της Βενετίας σταμάτησε. Μέσα σε όλα αυτά, μεγάλες εταιρείες του Μιλάνου προσπαθούν να βρουν νέα μέτρα ώστε να προστατέψουν τους εργαζόμενούς τους, χωρίς να χρειαστεί να αναστείλουν την εργασία τους.

Η απόφαση της Unicredit για τους υπαλλήλους της

Οι γονείς είναι και οι δύο άρρωστοι, θετικοί στον κορωνοϊό, ο άνδρας, υπάλληλος της Unicredit, που δεν ζει βέβαια με τους γονείς του, ανέφερε το γεγονός στην εταιρεία του και έχουν ξεκινήσει έρευνες. Η τράπεζα, όπως και πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες του Μιλάνου, αποφάσισε να εφαρμόσει την πολιτική της έξυπνης εργασίας (εργασία, δηλαδή από το σπίτι), σε μια προσπάθεια για τον περιορισμό της κινητικότητας και της συγκέντρωσης πολλών ατόμων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Heineken, που ζητά από όλους τους υπαλλήλους, στο μέτρο του δυνατού, να εργαστούν από το σπίτι, όπως και οι Luxottica και Zambon (μια φαρμακευτική εταιρεία στην Μπρέσο, λίγο έξω από το Μιλάνο).

Ο Armani έκλεισε για μία εβδομάδα τα γραφεία στο Μιλάνο

Ακόμη και ο Giorgio Armani, αφού παρουσίασε την νέα του κολεξιόν, κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε να κλείσει για μία εβδομάδα τα γραφεία στο Μιλάνο και τα εργοστάσια παραγωγής στην Λομβαρδία, την Εμίλια Ρομάνα, το Βενέτο, το Τρεντίνο Άλτο και το Πιεμόντε. Στο προσωπικό «που θα εμπλακεί στο μέτρο αυτό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση του κορωνοϊού, δεν θα παρακρατηθούν οι ημέρες από την άδειά του». Τα στελέχη και οι διαχειριστές θα πρέπει να παραμείνουν διαθέσιμοι.

Άλλες γνωστές εταιρείες που επέλεξαν το μέτρο «smart working», είναι η Tod’s, αλλά και οι Assimoco (ασφαλιστική εταιρεία) και η Henkel, που ζήτησαν να επικοινωνήσουν μέσω τηλεργασίας, με τους εργαζόμενους που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να πάνε στα γραφεία τους. Έτσι ακριβώς έγινε και στην Sky «με εξαίρεση έναν περιορισμένο αριθμό ανθρώπων που εκτελούν θεμελιώδεις δραστηριότητες για την συνέχιση της επιχείρησης».

Το εσωτερικό σημείωμα που έστειλε η Unicredit στους υπαλλήλους της αναφέρει: «Ζητήσαμε από τους εργαζόμενους που εργάζονται, ζουν ή επισκέφθηκαν περιοχές που επηρεάστηκαν από το φαινόμενο του κορωνοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες να παραμείνουν στο σπίτι για τουλάχιστον 14 ημέρες (εργασία από το σπίτι ή άδεια μετ’ αποδοχών). Το ίδιο ισχύει και για όσους αντιμετωπίζουν πιο πολύπλοκα θέματα υγείας ή για όσους μετακινούνται σε περιοχές κοντά στα κρούσματα της επιδημίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενθαρρύνουμε όλους αυτούς τους υπαλλήλους, μαζί με όσους εργάζονται στα κεντρικά γραφεία των πόλεων όπου έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο των κυριότερων δημόσιων ιδρυμάτων (σχολεία, πανεπιστήμια), να χρησιμοποιούν, όπου είναι δυνατόν, εναλλακτικά συστήματα εργασίας, με την άδεια του διευθυντή τους, όπως η απομακρυσμένη εργασία». Επομένως, τα γραφεία δεν θα κλείσουν, αλλά ο στόχος των κυριότερων εταιρειών του Μιλάνου είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων των εργαζομένων σε μια προσπάθεια μείωσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.