ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ισχυρή άνοδος για τα χρηματιστήρια της Ασίας εν όψει της αμερικανικής «ένεσης» ρευστότητας

Ισχυρή άνοδος για τα χρηματιστήρια της Ασίας εν όψει της αμερικανικής «ένεσης» ρευστότητας

Κέρδη σημείωσαν οι δείκτες στην Ασία μετά την έγκριση από τη Γερουσία στις ΗΠΑ του σχεδίου ανάκαμψης των 2 τρισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε σημαντικά κέρδη κατά 8,4%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα επίσης ενισχύθηκε κατά 5,89%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κινείται ανοδικά κατά 3%.

Στη Σανγκάη το χρηματιστήριο ενισχύεται κατά 2,17% και ο δείκτης Shenzhen Composite επίσης καταγράφει άνοδο 3,9. Στην Αυστραλία, ο S&P κατέγραψε κέρδη 5,54%.

Η ανοδική τάση στα χρηματιστήρια της Ασίας ήρθε μετά την είδηση πως επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για το «ιστορικό» σχέδιο, που προβλέπει δαπάνες 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό να ανακάμψει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η οποία πλήττεται σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Έπειτα από πολλές ημέρες έντονων συνομιλιών, η Γερουσία κατέληξε σε συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων (σ.σ. του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού) για το ιστορικό σχέδιο στήριξης (της αμερικανικής οικονομίας) ενώπιον αυτής της πανδημίας. Θα εγκρίνουμε το κείμενο αργότερα σήμερα» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Μιτς Μακόνελ.

Η συμφωνία θα πρέπει κατόπιν να εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, πριν το κείμενο σταλεί στον Λευκό Οίκο για να το υπογράψει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως χτες οι δείκτες στη Wall Street σημείωσαν σημαντικά κέρδη. Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άλμα 11,37%, ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 9,38%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 8,12%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.