ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επανέρχεται το πετρέλαιο – «Άλμα» κοντά στο 20% για το αμερικανικό αργό

Επανέρχεται το πετρέλαιο – «Άλμα» κοντά στο 20% για το αμερικανικό αργό

Σημαντικά κέρδη σημείωσαν οι ευρωαγορές και η Wall Street, έπειτα από την επάνοδο που έκαναν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς το αμερικανικό αργό σημείωσε «άλμα» της τάξης του 19%.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI σημειώνει κέρδη 19% στα 24,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent στο χρηματιστήριο του Λονδίνου καταγράφει άνοδο άνω του 11% και διαπραγματεύεται πάνω από τα 30 δολάρια για πρώτη φορά από τα μέσα Απριλίου.

Το πετρέλαιο υπέστη, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σοβαρό πλήγμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων σε διάφορες χώρες να λειτουργεί ενθαρρυντικά.

Η έξοδος από την καραντίνα φέρνει, άλλωστε, αέρα αισιοδοξίας και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία σήμερα γνωρίζουν επίσης σημαντικά κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει άνω του 1,6%, ενώ ο γερμανικός DAX και ο βρετανικό FTSE 25 σημειώνουν άνοδο άνω του 1,9% έκαστος και στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται 2,3% υψηλότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τω μεταξύ, και στο αμερικανικό ταμπλό, οι δείκτες κινούνται σε «πράσινο» έδαφος. Ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street, Dow Jones, γνωρίζει κέρδη 300 μονάδων ή 1,3% στις 24.055 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,4% στις 2.883 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,7%, φθάνοντας στις 8.857 μονάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.