ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αναθεωρεί το όριο του 3% του ΑΕΠ για το δημοσιονομικό έλλειμμα η Πολωνία

Επηρεασμένη και η Πολωνία από την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία

Αναθεωρεί το όριο του 3% του ΑΕΠ για το δημοσιονομικό έλλειμμα η Πολωνία

Την τροποποίηση του ευρωπαϊκού κανόνα που περιορίζει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ θα επιδιώξει η Πολωνία.

Από τον υπολογισμό του ελλείμματος εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες, όπως δήλωσε σήμερα ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

Σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Ινιάτσιο Κασίς, ο πολωνός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η ιδέα αυτή «κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές» στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Δηλώνοντας ότι σέβεται το όριο του 3% που θεσπίστηκε εδώ και τριάντα χρόνια από την Συνθήκη του Μάαστριχτ, ο Ματέους Μοραβιέτσκι τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ανατρέψει «την γεωπολιτική τάξη στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο», γεγονός που υποχρεώνει τα κράτη να ενισχύσουν την άμυνά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν η Πολωνία θέλει να δαπανά προσεχώς το 3% του ΑΕΠ της στην αμυντική πολιτική, την ώρα που άλλες χώρες αφιερώνουν το 1%, δεν θα ήταν φυσιολογικό να τιμωρηθούμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπέρβαση του ορίου του 3% δημοσιονομικού ελλείμματος», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.