Η Δανία μειώνει τις εισφορές στο ηλεκτρικό ρεύμα για να μην παγώσουν τα νοικοκυριά τον χειμώνα

Η Κοπεγχάγη δεν αναγκάζει τους Δανούς να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας

Η Δανία μειώνει τις εισφορές στο ηλεκτρικό ρεύμα για να μην παγώσουν τα νοικοκυριά τον χειμώνα

Στην Δανία προχωρούν σε ένα γενναίο πακέτο στήριξης των νοικοκυριών επιχειρώντας να συγκρατήσουν τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και επιτρέποντας στα νοικοκυριά να δαπανήσουν όση ενέργεια χρειάζονται για να μην παγώσουν τον χειμώνα.

Προχωρούν στην μείωση της εισφοράς στις τιμές της ενέργειας και την οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών με μικρά παιδιά, αγνοώντας την αυστηρή προειδοποίηση της κεντρικής τράπεζας της Δανίας.

Με άλλα λόγια ακολουθούν μία πολιτική αντίθετη με τον περιορισμό της κατανάλωσης που θέλουν να επιβάλουν οι Βρυξέλλες στις χώρες της ΕΕ.

Τους επιτρέπει να θερμάνουν το σπίτι τους, να κάνουν μπάνιο, να είναι καθαροί και να πλένουν σωστά τα ρούχα τους, δηλαδή τους επιτρέπει να ζουν σαν άνθρωποι με υψηλό βιοτικό επίπεδο που μέχρι τώρα θεωρούνταν αυτονόητο και πλέον δεν είναι.

Η Δανία προσπαθεί, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, να βρει τρόπους να βοηθήσει τα νοικοκυριά και τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις των καταναλωτικών αγαθών που παρατηρήθηκαν στον απόηχο της πανδημίας και της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία και πλήττουν τόσο τους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις.

Η συμφωνία δεν λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά μπορεί να παράσχει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τους χειμερινούς μήνες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Νικολάι Βάμεν.

Ο Δανός υπουργός επέμεινε ότι το μέτρο δεν θα αυξήσει τον πληθωρισμό: «Αυτό που κάνουμε τώρα είναι οικονομικά ασφαλές, επειδή είναι σημαντικό να μην ενισχύουμε τον πληθωρισμό».

Η κεντρική τράπεζα της χώρας προειδοποίησε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα κατά της προστασίας από τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας μέσω της μείωσης των εισφορών, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω άνοδο των τιμών και θα αποθάρρυνε την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η χώρα έχει ήδη συμφωνήσει στην παροχή οικονομικής βοήθειας στους ηλικιωμένους και έχει παγώσει την ετήσια αύξηση των ενοικίων για την επόμενη διετία προκειμένου να βοηθηθούν τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.