ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Λονδίνο: Πακέτο στήριξης για τους ενεργειακούς λογαριασμούς των νοικοκυριών – Μετά την κηδεία της βασίλισσας 

Η νέα κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέτρα που αποσκοπούν στη συγκράτηση των τιμών της ενέργειας

Λονδίνο: Πακέτο στήριξης για τους ενεργειακούς λογαριασμούς των νοικοκυριών – Μετά την κηδεία της βασίλισσας 

Οι ημέρες μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τη Δευτέρα θα σημαδευτούν από μια έντονη δραστηριότητα από τα υπουργεία Οικονομικών και Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η νέα κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέτρα που αποσκοπούν στη συγκράτηση των τιμών της ενέργειας και στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων Τζέικομπ Ρις-Μογκ αναμένεται την Τετάρτη να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες της νομοθεσίας που θα βοηθήσει τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν το εκρηκτικό ενεργειακό κόστος, ενώ την Παρασκευή είναι πιθανό να υπάρξει έκτακτος προϋπολογισμός από τον νέο καγκελάριο Κουασί Κουάρτενγκ, όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου.

Ο Κουάρτενγκ και ο Ρις – Μογκ αναμένεται από κοινού να ανακοινώσουν φορολογικές περικοπές δεκάδων δισεκατομμυρίων λιρών σε συνδυασμό με άλλα δισεκατομμύρια σε μέτρα στήριξης της ενέργειας που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν την ύφεση και να προστατεύσουν τα βρετανικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από την εκτίναξη των τιμών ενέργειας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η πρωθυπουργός Λιζ Τρας είχε καταστήσει τη μείωση των φόρων για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης κεντρικό θέμα της νικηφόρας εκστρατείας της για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος. Επιλέχθηκε να ηγηθεί των Συντηρητικών νωρίτερα αυτόν τον μήνα μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον τον Ιούλιο.

Οι Times του Λονδίνου ανέφεραν ότι ο Κουάρτενγκ επανεξετάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της βρετανικής κυβέρνησης ενόψει της ανακοίνωσης την επόμενη εβδομάδα περικοπών φόρων ύψους 30 δισεκατομμυρίων λιρών (34,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων), οι οποίες θα προδικάζουν περαιτέρω μέτρα σε ένα πλήρες σχέδιο προϋπολογισμού τον Νοέμβριο.

Οι σχεδιαζόμενες φορολογικές περικοπές θα μπορούσαν να παραβιάσουν τους ισχύοντες δημοσιονομικούς κανόνες που απαιτούν από την κυβέρνηση να μειώσει το χρέος ως ποσοστό της οικονομικής παραγωγής, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο Κούαρτεγκ επεξεργάζεται επίσης σχέδια για μια γενική έκπτωση στους λογαριασμούς ενέργειας των επιχειρήσεων, ανέφερε η Daily Telegraph. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να λάβουν μια σταθερή μείωση στην τιμή που πληρώνουν ανά κιλοβατώρα, ανέφερε η εφημερίδα.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Λ.Tρας έχει ήδη δηλώσει ότι η κυβέρνησή της θα παράσχει ένα πακέτο στήριξης για τους ενεργειακούς λογαριασμούς των νοικοκυριών, το οποίο θα περιορίζει το ενεργειακό κόστος τους στις 2.500 λίρες για ένα μέσο ετήσιο λογαριασμό, ενώ η διαφορά μεταξύ της ανώτατης τιμής και της τιμής αγοράς θα καλύπτεται από μια επιδότηση που θα χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους προς τις εταιρείες ενέργειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.