Βρετανία: Ανακοινώθηκαν οι μεγαλύτερες μειώσεις φόρων από το 1972

«Υποσχεθήκαμε να δώσουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη», δήλωσε ο Κουάζι Κβάρτενγκ

Βρετανία: Ανακοινώθηκαν οι μεγαλύτερες μειώσεις φόρων από το 1972

Το νέο πακέτο στήριξης των φορολογουμένων, το οποίο θεωρείται το πιο ριζικό από το 1972, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση της Λιζ Τρας, με τις μειώσεις εισφορών να αφορούν όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και τους εργοδότες.

Ο νέος «τσάρος» της βρετανικής οικονομίας Κουάζι Κβάρτενγκ ανακοίνωσε τη μείωση του τέλους χαρτοσήμου για τις αγορές ακινήτων και επιβεβαίωσε τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για τους λογαριασμούς ενέργειας με 60 δισ. λίρες (67 δισεκατομμύρια δολάρια) τους επόμενους έξι μήνες. «Υποσχεθήκαμε να δώσουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη», είπε ο Κβάρτενγκ στο κοινοβούλιο στο Λονδίνο την Παρασκευή.

«Υποσχεθήκαμε μια νέα προσέγγιση για μια νέα εποχή». Τα μέτρα αποσκοπούν στην αποτροπή μιας ύφεσης που η Τράπεζα της Αγγλίας λέει ότι έχει ήδη ξεκινήσει και στην ενίσχυση της παραγωγικότητα. Οι οικονομολόγοι ανησυχούν ότι οικονομία δεν μπορεί να αντέξει το δημοσιονομικό κόστος και θα προκαλέσει νομισματική κρίση καθώς οι επενδυτές συνειδητοποιούν ότι το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Οι κινήσεις του Κβάρτενγκ θυμίζουν τα φορολογικά μέτρα του Νάιτζελ Λόσοντ το 1988. Η φορολογική μεταρρύθμιση τότε έδωσε ώθηση στην οικονομία αλλά εκτόξευσε τον πληθωρισμό, οδηγώντας την Τράπεζα της Αγγλίας σε αύξηση των επιτοκίων στο 15% το 1989.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτικά τα μέτρα

  1. Μείωση του κύριου συντελεστή φόρου εισοδήματος για τους εργαζόμενους ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο, αφήνοντας τον βασικό συντελεστή στο 19% το 2023 και κατάργηση του ανώτατου συντελεστή φόρου 45%
  2. Κατάργηση της αύξησης 1,25% στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης
  3. Ακύρωση της προγραμματισμένης αύξησης του εταιρικού φόρου, αφήνοντας τον βασικό συνετελεστή στο 19%
  4. Μείωση του τέλους χαρτοσήμου στις αγορές κατοικιών, μια απόφαση που έδωσε ώθηση στις μετοχές του κλάδου, περιορίζοντας το κόστος για 200.000 αγοραστές ετησίως
  5. Στόχος για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου η ετήσια ανάπτυξη 2,5%, ένα ποσοστό που δεν έχει επιτευχθεί για περισσότερο από μια δεκαετία
  6. Βήματα για τη μείωση των πολεοδομικών περιορισμών για τη χρήση γης,
  7. Κατάργηση ανώτατου ορίου στις πληρωμές μπόνους στους τραπεζίτες
  8. Δημιουργία νέων «επενδυτικών ζωνών» με πιο ευνοϊκούς κανονισμούς για τις επιχειρήσεις
  9. Ακύρωση προγραμματισμένης αύξησης των δασμών στο αλκοόλ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.