ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

”Ο Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα στην κόλαση”

”Ο Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα στην κόλαση”

Ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης εκτοξεύει «καρφιά» εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου , καθώς στην περίληψη της ομιλίας του στο Ζάγκρεμπ, αναφέρεται στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού ως «ο άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στην Κόλαση».

Ο κ. Βαρουφάκης, στην περίληψη της ομιλίας του για το 6ο Subversive Festival στο Ζάγκρεμπ, δημοσίευσε στον προσωπικό του ιστότοπο μια περίληψη της ομιλίας του, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων το εργασιακό του παρελθόν, ενώ στη συνέχεια αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Γιώργο Παπανδρέου τονίζει: «Αργότερα πήγα στην Ελλάδα, όπου (ανόητα) έγινα σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου -του άντρα του οποίου η κυβέρνηση θα μεσολαβούσε για την τοποθέτηση της Ελλάδας στο μονοπάτι της Κολάσεως λίγα χρόνια αργότερα».

Συνεχίζοντας ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι παραιτήθηκε από σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου λίγο καιρό αργότερα όταν «μυρίστηκε» την επερχόμενη καταστροφή και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι φοιτητές έμεναν «συγκινητικά αδιάφοροι στην καταστροφή», ενώ μιλώντας για την οικονομική κρίση και τον ρόλο που έπαιξε αναφέρει ότι όταν ξέσπασε το 2008, άρχισε να γράφει άρθρα και να κάνει εμφανίσεις σε «γνωστά και μη media, προβάλλοντας μια ατζέντα για το πως θα σωθεί ο καπιταλισμός από τον εαυτό του», ενώ αναφέρεται και στη φυγή του από την Ελλάδα «όταν τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα σε προσωπικό επίπεδο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.