ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

“Μονοδιάστατο και ελλειμματικό το νέο φορολογικό”

“Μονοδιάστατο και ελλειμματικό το νέο φορολογικό”

Δριμύτατη κριτική άσκησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Δημήτρης Δασκαλόπουλος κατά του νέου φορολογικού κώδικα, αλλά και συνολικά κατά του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνιζε ότι το πολυνομοσχέδιο εξηπηρετεί μόνον την αποδέσμευση της δόσης και ζήτησε τολμηρές διορθωτικές κινήσεις γιατί διαφορετικά τα αδιέξοδα θα επανέλθουν τον Οκτώβριο και τότε θα είναι πολύ αργά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ υποστηρίζει, ακόμη, ότι το περιθώριο που έχουμε για την υλοποίηση αυτών των κινήσεων είναι απειροελάχιστο και αναφέρει πως «είναι σαφές ότι η συνταγή δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε τα εξής:

«Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή ουσιαστικά εξυπηρετεί ένα στόχο: την αποδέσμευση μίας ακόμα δανειακής δόσης. Η μόνιμα στρεβλή δημοσιονομική διαχείριση το εμποδίζει να προσφέρει δημοσιονομικό όφελος. Και η μεταρρυθμιστική του αξία, που επικεντρώνεται στον τομέα της φορολογίας, είναι μονοδιάστατη και ελλειμματική.

Στην κυβέρνηση εναπόκειται, έστω και την τελευταία στιγμή, να ολοκληρώσει τη μοναδική και μεγάλη μεταρρύθμιση που επιχειρεί με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη εφαρμογή του και -το κυριότερο- προσδίδοντάς του την αναπτυξιακή διάσταση που λείπει παντελώς. Η δουλειά για ένα σύγχρονο φορολογικό πλαίσιο είναι ακόμα μπροστά μας.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να μετριάσουμε την ύφεση. Να αποτρέψουμε τον κίνδυνο να καταστεί η ανεργία μόνιμη. Να αποφύγουμε την ευρύτατη υποβάθμιση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Να μην καταφεύγουμε σε ισοπεδωτικές και στην πράξη αναποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Είναι σαφές ότι η συνταγή δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Διαθέτουμε ακόμη ένα απειροελάχιστο περιθώριο για τολμηρές διορθωτικές κινήσεις και για το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο. Διαφορετικά, είναι σίγουρο ότι τα ίδια αδιέξοδα θα τα βρούμε μπροστά μας τον Οκτώβριο. Και τότε θα είναι πολύ αργά.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.