ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ελ-Εριάν: “Θα έπρεπε να νιώθουμε λύπη και ανησυχία για την ανεργία στην Ελλάδα”

Ελ-Εριάν: “Θα έπρεπε να νιώθουμε λύπη και ανησυχία για την ανεργία στην Ελλάδα”

Στο άρθρο του με τίτλο «Απογοητευτικό το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα», ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, επικεφαλής της Pimco και μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο δηλώνει ότι «Θα έπρεπε να νιώθουμε ένα μείγμα λύπης και αυξανόμενης ανησυχίας μετά τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα»,επισημαίνοντας ότι το ποσοστό άγγιξε το 25,4%.

Μάλιστα, το ποσοστό ανεργίας των νέων από την ηλικία των 15 έως 24 ετών φτάνει στο 58% και όπως σημειώνει ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμη χειρότερα. Κατάσταση τραγική και πολύ δύσκολη, τονίζει ο επικεφαλής της PIMCO.

Η απόφαση της PIMCO (που επενδύει σχεδόν 1,8 τρισεκατομμύριο δολάρια) να σταματήσει την αγορά ελληνικών ομολόγων το 2010 έδωσε ένα καίριο χτύπημα στην ελληνική οικονομία, αφού έστειλε το μήνυμα στις διεθνείς χρηματαγορές ότι οι ελληνικοί κρατικοί τίτλοι δεν είναι επιλέξιμοι.

Οι ακραίες αντιδράσεις του ελληνικού λαού, εν μέσω κρίσης, δεν έχουν καταγραφεί ξανά στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία, σημειώνει στο άρθρο του ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στο να χάσει τον έλεγχο της διαχείρισης της χώρας.

«Όπως έχουν δείξει οι εμπειρίες από την Αιγύπτο και την Τυνησία, μην υποτιμάτε αυτό που μπορεί να πετύχει ένα κίνημα νέων», επισημαίνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.