ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

“Σαφάρι” εφοριακών σε 4.100 πλούσιους πολίτες

“Σαφάρι” εφοριακών σε 4.100 πλούσιους πολίτες

Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε 4.100 πλούσιους Έλληνες φορολογούμενους, ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να χτυπηθεί ένα μεγάλο μέρος της φοροδιαφυγής που αποτελεί και το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου, φέτος θα πρέπει να ελεγχθούν:

1.500 φορολογούμενοι με μεγάλα εισοδήματα. Για 750 από αυτούς θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί ο τακτικός φορολογικός έλεγχος και να έχει εισπραχθεί το 75% των πρόσθετων φόρων και προστίμων. Για τους υπόλοιπους 750 θα γίνουν προσωρινοί έλεγχοι και μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει εισπραχθεί το 55% των πρόσθετων φόρων και προστίμων.

– 2.600 φορολογούμενοι με περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας. Για τους 1.200 φορολογουμένους ο φορολογικός έλεγχος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει εισπραχθεί το 65% των φόρων και των προστίμων που θα βεβαιωθούν.

– Θα αποσταλούν στον εισαγγελέα 128 υποθέσεων φοροδιαφυγής μεγάλων φορολογουμένων για την άσκηση ποινικών διώξεων.

– θα γίνει έλεγχος 240 δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης στελεχών και υπαλλήλων των Εφοριών (110 δηλώσεις διευθυντών και 130 δηλώσεις υπαλλήλων).

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Ημερησία, οι στόχοι για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προβλέπουν:

1. Την είσπραξη 1,9 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές των προηγούμενων ετών, εκ των οποίων 775 εκατ. ευρώ θα πρέπει να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Δημοσίου μέχρι το τέλος Ιουνίου. Σημειώνεται ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έχουν εκτοξευθεί στα 56,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 13,2 δισ. ευρώ είναι οφειλές που δημιουργήθηκαν το 2012, στοιχείο που καταδεικνύει την οικονομική αδυναμία των φορολογουμένων να πληρώσουν τους φόρους και τα «χαράτσια».

2. Την είσπραξη του 24,5% των νέων οφειλών που θα βεβαιωθούν εντός του 2013. Μάλιστα, μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να εισπράξει το 14% των λεγόμενων «νέων» ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.