AfD: «Να επιστρέψει η Ελλάδα την τελευταία δόση των 15 δισ. – Με τις παροχές δεν τηρεί τις δεσμεύσεις»

AfD: «Να επιστρέψει η Ελλάδα την τελευταία δόση των 15 δισ. – Με τις παροχές δεν τηρεί τις δεσμεύσεις»

Το δεξιό, ξενοφοβικό κόμμα της Γερμανίας AfD έκανε αίτημα να επιστρέψει η Ελλάδα την τελευταία δόση του προγράμματος, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, με αφορμή τις παροχές που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας αυτή την εβδομάδα.

Το γερμανικό κοινοβούλιο συζήτησε την Παρασκευή το αίτημα του AfD. Ο βουλευτής του δεξιού κόμματος και πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού, Πέτερ Μπέρινγκερ, υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν υλοποιεί επαρκώς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Κάνοντας αναφορά στις παροχές που ανακοίνωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός, για συνταξιούχους και φοροελαφρύνσεις, ανέφερε ότι αυτά τα μέτρα δεν θα επιτρέψουν να επιτευχθεί το συμφωνημένο πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό. Συνεπώς η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στον ESM την τελευταία δόση που έλαβε τον Αύγουστο το 2018, υποστήριξε ο Μπέρινγκερ, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Η αντίδραση των άλλων κομμάτων
Ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, Εκαρντ Ρέμπεργκ, κατηγόρησε το AfD για έλλειψη αλληλεγγύης σε Ευρωπαίο εταίρο. Αν και αναφερόμενος στις παροχές τόνισε ότι και ο ίδιος βλέπει με κριτική ματιά τις πρόσφατες οικονομικές αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά υπογράμμισε ότι αρμόδιοι για να τις κρίνουν είναι πρωταρχικά οι θεσμοί. Αλλωστε, στη συμφωνία με την Ελλάδα δίνεται έμφαση στην τήρηση των μακροοικονομικών στόχων, ενώ βραχυπρόθεσμα επιτρέπονται ελαστικοί χειρισμοί, σημείωσε. Ακόμη, επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει να παρουσιάσει επιτυχίες: μείωση της ανεργίας κατά 10%, ετήσια οικονομική αύξηση πάνω από 2%, επιστροφή στις χρηματαγορές, αλλά και υπευθυνότητα σε σειρά θεμάτων, όπως η επίλυση του ονοματολογικού της Βόρειας Μακεδονίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανάλογα ήταν τα επιχειρήματα της εκπροσώπου των Σοσιαλδημοκρατών Σόνια Αμαλία Στέφεν. Σύμφωνα με την κ. Στέφεν, ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, έκανε λόγο για «μεγάλη πρόοδο» της Ελλάδας, οικονομική ανάπτυξη 2,2% για φέτος και τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 20 ετών αναφορικά με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τέλος, το αίτημα του AfD απέρριψαν οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι και το κόμμα Η Αριστερά. Το ζήτημα παραπέμφθηκε προς περαιτέρω συζήτηση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.