ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Εκτός πραγματικότητας τα περί μείωσης του κατώτατου μισθού»

«Εκτός πραγματικότητας τα περί μείωσης του κατώτατου μισθού»

  Η ανακίνηση της συζήτησης για μείωση του κατώτατου μισθού την ώρα που «η ελληνική κοινωνία δίνει έναν τεράστιο αγώνα για την έξοδο από την κρίση» λειτουργεί υπονομευτικά, επισημαίνει με δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης.

  Ο κ. Κορκίδης χαρακτηρίζει «εκτός πραγματικότητας» κάθε συζήτηση για μείωση του κατώτατου μισθού και διερωτάται «πότε επιτέλους θα σταματήσει ο μισθολογικός κατήφορος με τις καταστροφικές επιπτώσεις του».

  «Σε μία εποχή που καθημερινά περίπου χίλιοι συμπολίτες μας χάνουν την δουλειά τους και αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας και της φτώχειας, δεν είναι πρόσφορη η διατύπωση απόψεων που δημιουργούν αναστάτωση και αγανάκτηση», τονίζει.

  Επαναλαμβάνει τέλος τη θέση της ΕΣΕΕ ότι ο κατώτατος μισθός «πρέπει να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, να καθορίζεται ετησίως από τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το Σύνταγμά μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.