ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θετικός ο απολογισμός του μερικού ανοίγματος των συνόρων – Τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Θετικός ο απολογισμός του μερικού ανοίγματος των συνόρων – Τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στάθηκε στο θετικό πρόσημο που πρέπει να μπει από την επαναφορά διεθνών πτήσεων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, συνεχίζεται και ο έλεγχος των πτήσεων εξωτερικού, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

«Οι επιβαίνοντας υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Αθήνα και παραμένουν για περίπου μία ημέρα σε ξενοδοχείο μέχρι να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του τεστ. Αν το τεστ είναι θετικό, η 14ήμερη καραντίνα ολοκληρώνεται υποχρεωτικά στο ξενοδοχείο, αν είναι αρνητικό, μπορούν να ολοκληρώσουν την καραντίνα στο σπίτι τους».
Μάλιστα, το τελευταίο 10ήμερο (8 Μαΐου – 18 Μαΐου) έφτασαν στην Αθήνα 45 πτήσεις με 3.332 επιβάτες, ενώ μόνο 10 από τα τεστ που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν θετικά στην COVID-19.

«Χθες μετά από δύο μήνες προσγειώθηκε στην Αθήνα η πρώτη πτήση της Lufthansa στη χώρα μας με 196 επιβάτες, στην πλειονότητά τους από υπερατλαντικές τράνζιτ πτήσεις, και τα 196 δείγματα ήταν αρνητικά» έκανε γνωστό ο υφυπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως το δεύτερο κύμα στρατηγικής προχωρά ομαλά και σταθερά, οι εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, ενώ οι εξαιρέσεις σε πολύ περιορισμένους χώρους και περιπτώσεις δεν αναιρούν τη συνολική εικόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το μέτρο της 14ήμερης καραντίνας για τους ερχόμενους στη χώρα μας έχει παραταθεί, και ισχύει μέχρι τις 31 Μαΐου. Πάνω από 46.000 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα από την εφαρμογή των μέτρων, ενώ 3.389 πολίτες παραμένουν σε καραντίνα σήμερα. Διεξάγονται έλεγχοι στους πολίτες κατά την άφιξή τους στην Αθήνα, οι οποίοι παραμένουν σε ξενοδοχείο για μία μέρα, και εάν βγουν αρνητικοί παραμένουν σε καραντίνα στον τόπο κατοικίας που έχουν δηλώσει. Εάν βγουν θετικοί, παραμένουν στο ξενοδοχείο για 14 μέρες συνολικά» εξήγησε ακόμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.
Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως οι έλεγχοι στα τελωνεία είναι ενδελεχείς και πραγματοποιούνται με αμείωτη ένταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.