ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ανακοινώθηκε το «Ρόδος Pass» για διακοπές στο νησί που επλήγη από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ανακοινώθηκε το «Ρόδος Pass» για διακοπές στο νησί που επλήγη από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι

Το «Ρόδος Pass» ανακοινώθηκε σήμερα, το οποίο πρόκειται για οικονομική ενίσχυση για διακοπές 7 ημερών στο νησί που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές, το καλοκαίρι.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, προβλέπεται η παροχή οικονομικής στήριξης περίπου 4 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους για διαμονή σε ξενοδοχεία της Ρόδου.

Το ποσό θα δοθεί από το εθνικό σκέλος του ειδικού προγράμματος Εκτάκτων Αναγκών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την τουριστική στήριξη της νήσου Ρόδου έρχεται ως συνεπεία των καταστροφικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τον Ιούλιο του 2023.

Ποιοι οι δικαιούχοι;

Δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που διέμεναν σε ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών τον Ιούλιο 2023, ενώ στο πλαίσιο της ενίσχυσης προβλέπεται επταήμερη διαμονή εντός των χρονικών διαστημάτων:

15 Μαρτίου 2024 – 15 Μαΐου 2024 ή
1 Οκτωβρίου 2024 – 15 Νοεμβρίου 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισημαίνεται ότι η διαμονή στα καταλύματα δεν επιβαρύνεται με το τέλος ανθεκτικότητας ενώ με κοινή απόφαση των υπουργών Τουρισμού, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα καθοριστεί ο τρόπος ενημέρωσης και αυθεντικοποίησης των δικαιούχων, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και επιλογής των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, ο χρόνος έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της ειδικής εφαρμογής, τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη λειτουργία αυτής, οι απαραίτητες διαλειτουργικότητες, ο τρόπος καταβολής της ενίσχυσης, τα ποσά ενίσχυσης ανά κατηγορία κύριων καταλυμάτων και κάθε τεχνική ή άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.