«Appodixi»: Η νέα ψηφιακή εφαρμογή της ΑΑΔΕ – Θέλουν να κάνουν τους πολίτες… «καταδότες με κίνητρα»

Το «όπλο» των πολιτών για τις συναλλαγές

«Appodixi»: Η νέα ψηφιακή εφαρμογή της ΑΑΔΕ – Θέλουν να κάνουν τους πολίτες… «καταδότες με κίνητρα»

Νέα εφαρμογή ελέγχου μέσω smartphone της γνησιότητος των αποδείξεων από τους πολίτες, με την ονομασία «Appodixi», παρουσίασαν την Τετάρτη ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε λίγες ημέρες για συσκευές με λειτουργικό Android και iOS. Ο καταναλωτής θα σαρώνει την απόδειξη που λαμβάνει και η εφαρμογή θα δείχνει τα στοιχεία της επιχείρησης, την ώρα έκδοσης και αν τα ποσά που αναγράφονται στην απόδειξη συμφωνούν με αυτά που έχουν σταλεί την ίδια στιγμή στην ΑΑΔΕ μέσω myDATA.

Η λειτουργία αυτή γίνεται ήδη με απλή σάρωση του QR code από την φωτογραφική του κινητού, αλλά η εφαρμογή θα δίνει και επιλογή «προώθησης» της πλαστής απόδειξης στην ΑΑΔΕ!

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε μάλιστα κίνητρα στους πολίτες για χρήση της εφαρμογής. Όπως τόνισε, «θα είναι άλλο ένα “όπλο” στα χέρια των πολιτών, που, με τη βοήθειά του, μπορούν να συμβάλουν ακόμη πιο ενεργά, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά κρούσματα μη έκδοσης νόμιμων παραστατικών ή μη ορθής διαβίβασης στοιχείων στη Φορολογική Αρχή για καθημερινές συναλλαγές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, τόνισε πως το μέτρο επιβεβαιώνει έμπρακτα τη σταθερή προσήλωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ στον δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής, μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, καθώς και στην ψηφιοποίηση φορολογικών διαδικασιών, με φιλικό προς τους πολίτες τρόπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.