ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΕΦΚΑ: Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κινδυνεύουν να μείνουν 720.000 ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές

Η Δ.Μιχαηλίδου θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα τροπολογία στη Βουλή

ΕΦΚΑ: Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κινδυνεύουν να μείνουν 720.000 ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κινδυνεύουν να μείνουν περίπου 720.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους, καθώς η κυβέρνηση με τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη βδομάδα στη Βουλή η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου δεν τους αφήνει κανένα επιπλέον χρονικό περιθώριο.

Η τροπολογία, η οποία θα περιέχει και κάποιες εξαιρέσεις για ειδικές κατηγορίες, αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η οποία μετά τις 29 Φεβρουαρίου θα καλύπτεται μόνο σε όσους έχουν ρυθμίσει ή εξοφλήσει τις οφειλές τους.

Η τροπολογία, σύμφωνα με την Απογευματινή, θα εξαιρεί από αυτή την υποχρέωση τα ανήλικα τέκνα των ατόμων με αναπηρία και τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Η τροπολογία θα προβλέπει ότι προϋπόθεση για να διατηρήσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες την ασφαλιστική ικανότητα και να έχουν πλήρεις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το διάστημα από 1ης Μαρτίου 2024 έως 28 Φεβρουαρίου 2025 είναι να έχουν τακτοποιήσει τις εισφορές τους, είτε με εξόφληση είτε με ρύθμιση στις πάγιες δόσεις (12 ή 24).

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΦΚΑ, από το σύνολο των περίπου 1.200.000 ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, συνεπείς στην πληρωμή των εισφορών τους είναι περίπου οι 450.000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υπόλοιποι είτε πληρώνουν κατά διαστήματα είτε όταν χρειάζονται ασφαλιστική ενημερότητα ρυθμίζουν τις οφειλές, πληρώνοντας μία ή δύο δόσεις και στη συνέχεια εγκαταλείπουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.