ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Εφορία: Στα 3,7 δισ. ευρώ έφθασαν οι νέες οφειλές στην εφορία στο 4μηνο

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Εφορία: Στα 3,7 δισ. ευρώ έφθασαν οι νέες οφειλές στην εφορία στο 4μηνο

Στα 3,7 δισ. ευρώ έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα:

– Για το 4μηνο, το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 3,724 δισ. ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είχε φτάσει τα 2,561 δισ. (αυξημένο κατά 45%). Υπενθυμίζεται ότι στο ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο περιλαμβάνεται μία ακραία τιμή (μία μοναδική οφειλή) ύψους 800 εκατ. ευρώ.

– Για τον μήνα αναφοράς (Απρίλιο), το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 178 εκατ., ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 168 εκατ. (αύξηση κατά 5%).

– Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών προ του 2021 και νέων) έχει φθάσει τα 112,5 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 25,4 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, με το εισπράξιμο ποσό να περιορίζεται στα 87,1 δισ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Οι φορολογούμενοι που έχουν χρέη στην εφορία ανέρχονται σε 3.944.665. Μάλιστα, σε 1.356.500 έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.