ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εντός της ημέρας κατατίθεται η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό – Το χρονοδιάγραμμα των διαβουλεύσεων

Στις 22 Μαρτίου η εισήγηση της υπουργού Εργασίας

Εντός της ημέρας κατατίθεται η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό – Το χρονοδιάγραμμα των διαβουλεύσεων

Σήμερα (29/1) θα κατατεθεί η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τη σύντμηση του χρόνου διαβούλευσης για τον καθορισμό του νέου κατώτατου μισθού.

Ο νέος κατώτατος μισθός θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου 2024.

Η τροπολογία αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Αθλητισμού για τη βία στα γήπεδα

Το πρώτο βήμα είναι η αποστολή προσκλήσεων από τη συντονιστική επιτροπή προς τους κοινωνικούς εταίρους και τους επιστημονικούς φορείς για να καταστήσουν τις εκθέσεις- πορίσματά τους με βάση τα οικονομικά μεγέθη, όπως είναι ο προϋπολογισμός, η παραγωγικότητα και ο ρυθμός ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα υπολείπεται του 5%, προκειμένου να ενισχυθούν τα νοικοκυριά για να αντεπεξέλθουν στο κύμα ακρίβειας.

Μάλιστα η επίσπευση αποφασίστηκε ώστε η ενίσχυση να επιτευχθεί νωρίτερα, ώστε ο καθαρός κατώτατος μισθός να ξεπεράσει τα 700 ευρώ, καθώς και να καλυφθούν οι εποχικοί υπάλληλοι με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Το χρονοδιάγραμμα των διαβουλεύσεων

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία, οι ημερομηνίες που προβλέπονται είναι οι εξής:

α) Η αποστολή έγγραφης πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης θα λάβει χώρα έως τις 5 Φεβρουαρίου 2024.

β) Η σύνταξη και η υποβολή της έκθεσης θα ολοκληρωθούν το αργότερο έως τις 19 Φεβρουαρίου 2024.

γ) Η διαβίβαση του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευομένου από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση, λαμβάνει χώρα το αργότερο έως τις 26 Φεβρουαρίου 2024.

δ) Η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευομένων, καθώς και της έκθεσης των εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών φορέων στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (Κ.Ε.Π.Ε.) προς σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης, θα γίνει το αργότερο έως την 1η Μαρτίου 2024.

ε) Το Σχέδιο του Πορίσματος Διαβούλευσης ολοκληρώνεται το αργότερο έως τις 15 Μαρτίου 2024.

στ) Η εισήγηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προς το Υπουργικό Συμβούλιο, για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών θα υποβληθεί το αργότερο έως τις 22 Μαρτίου 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.