ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της «επιταγής» έως 250 ευρώ

Τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για τους δικαιούχους

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της «επιταγής» έως 250 ευρώ

Το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης αξίας 200 – 250 ευρώ για νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα όπως έγινε και με την προηγούμενη επιταγή ακρίβειας.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του το πρωί της Πέμπτης 16/11 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η καλή πορεία της οικονομίας επιτρέπει τη διάθεση 350 εκατ. ευρώ, σε σειρά παρεμβάσεων για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για τους δικαιούχους θα εξειδικεύσει εντός της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του επιδόματος, που θα δοθεί εκτάκτως τα Χριστούγεννα είναι οι:

Δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων από τον ΟΠΕΚΑ, το οποίο αυξάνεται κατά 150%

Οι πολίτες με αναπηρία που λαμβάνουν επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ ενισχύονται με επιπλέον 200 ευρώ

150 ευρώ ενίσχυση για τους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν είχαν προσωπική διαφορά και ανασφάλιστους υπερήλικες

Δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα δουν αύξηση 50% του ποσού που κανονικά θα έπαιρναν το Δεκέμβριο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχες παρεμβάσεις για την επιδότηση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ακρίβειας, δόθηκαν και πέρυσι τον Δεκέμβριο με την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ, αλλά και το Πάσχα με την έκτακτη ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.