ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Καλπάζει» η ακρίβεια: Διπλάσιες οι τιμές στα σαρακοστιανά φέτος

Αυξήσεις έως και 97%

«Καλπάζει» η ακρίβεια: Διπλάσιες οι τιμές στα σαρακοστιανά φέτος

Μια λαγάνα που ζυγίζει γύρω στα 750 γραμμάρια αναμένεται φέτος να κυμανθεί από 4-4,5 ευρώ, τιμή αυξημένη κατά τουλάχιστον 10% σε σχέση με πέρυσι που κόστιζε από 3,5-4 ευρώ, σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Αιτία για αυτό είναι το γεγονός ότι οι τιμές στο ελαιόλαδο, το ταχίνι και το σουσάμι έχουν αυξηθεί πάρα πολύ, περίπου 20%, ενώ οι τιμές στις σαλάτες (ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα) έχουν αυξηθεί έως και 97%.

Επώνυμη ταραμοσαλάτα 450 γραμμαρίων που πέρυσι κόστιζε 1,74 ευρώ, φέτος εκτοξεύθηκε στα 3,44 ευρώ, με αύξηση 97%. Επώνυμη μελιτζανοσαλάτα 250 γραμμαρίων κόστιζε πέρυσι 2,18 ευρώ και φέτος πωλείται 2,65 ευρώ, με αύξηση 38%. Οι σαλάτες έχουν ακριβύνει φέτος γιατί η βάση τους είναι το ελαιόλαδο το οποίο έχει πάει στα ύψη.

Οι τιμές στο σαρακοστιανό τραπέζι θα διαμορφωθούν ως εξής:

Θαλασσινά
Καλαμάρια: 10 ευρώ

Χταπόδι: 17-21 ευρώ

Ανάμεικτα θαλασσινά: 9-11 ευρώ

Σουπιές: 10 -14 ευρώ

Σαρακοστιανά
Χαλβάς: 5,5 – 8 ευρώ

Ταραμοσαλάτα: 9 – 12 ευρώ

Μελιτζανοσαλάτα: 5,5 – 7 ευρώ

Ελιές: 4,5 – 6 ευρώ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τιμή της λαγάνας θα κυμανθεί από 3 έως 3,20 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έτρεξε τον Φεβρουάριο με 6,7% με το ελαιόλαδο, τα φρούτα, τα ψάρια και τα λαχανικά να σημειώνουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή ωστόσο μειώθηκε τον ίδιο μήνα στο 2,9% από 3,1% τον Ιανουάριο κυρίως λόγω της μείωσης των τιμών στο φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.