ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η επόμενη δόση – Ποιοι θα δουν το bonus της μιάμισης δόσης

Τι θα γίνει με όσους έχασαν τις προθεσμίες

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η επόμενη δόση – Ποιοι θα δουν το bonus της μιάμισης δόσης

Σε δέκα ημέρες, αναμένεται να δουν λεφτά στο λογαριασμό τους, οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού. Ειδικότερα, θα καταβληθούν 198.500.000 ευρώ και θα πληρωθούν 150.000 περισσότεροι δικαιούχοι από την πρώτη δόση.

Μάλιστα θα δοθεί και το έκτακτο δώρο Πάσχα – που αντιστοιχεί στη μιάμιση δόση του επιδόματος παιδιού Α21 – σε όσους δεν πληρώθηκαν τον περασμένο μήνα, καθώς και η δίμηνη δόση Μαρτίου-Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.

Προσοχή! Για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Τι θα γίνει με όσους έχασαν τις προθεσμίες

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως, όσοι καθυστέρησαν και έχασαν τις σχετικές προθεσμίες χωρίς να κάνουν την απαιτούμενη αίτηση, αν την υποβάλουν σε επόμενη χρονική περίοδο, όταν δηλαδή ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα, μαζί με τις αναδρομικές δόσεις που τους αναλογούν θα λάβουν και την έκτακτη ενίσχυση.

Μάλιστα, οποιοδήποτε διάστημα έως και τον Ιανουάριο του 2023 κάνουν αίτηση για επίδομα τέκνων Α21 «κατοχυρώνουν » και το bonus. Μόνον που, όπως είναι λογικό, θα τους καταβληθεί σε επόμενη φάση μαζί με την τακτική πληρωμή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.