ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ούτε το 5% δεν αφήνουν: Τέλος για την κυβερνητική κίνηση της «μόνιμης μείωσης τιμών»

Το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να μην ανησυχεί για τις επερχόμενες ανατιμήσεις!

Ούτε το 5% δεν αφήνουν: Τέλος για την κυβερνητική κίνηση της «μόνιμης μείωσης τιμών»

Νέα «καταιγίδα» ανατιμήσεων έρχεται σε τρόφιμα και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης με το μέτρο της «Μόνιμης Μείωσης Τιμών» να εκπνέει την Παρασκευή 31 Μαΐου και να μην αναμένεται επέκταση.

Το συγκεκριμένο μέτρο, που έφερε το ταμπελάκι με τις μειωμένες κατά 5% τιμές στα σούπερ μάρκετ τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Δεκέμβριο και αφορούσε περί τα 4.000 προϊόντα που συναντάμε στα ράφια, μεταξύ των οποίων τρόφιμα, απορρυπαντικά, καθαριστικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας κ.ά., πράγμα που σημαίνει πως οι τιμές σε όλα αυτά θα επιστρέψουν στα επίπεδα προ ισχύος του, αν και δεν θα μας κάνει εντύπωση να παρουσιαστούν και ακόμη ακριβότερα.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τη λήξη του μέτρου και τον κίνδυνο νέων ανατιμήσεων να είναι ορατός, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης επεξεργάζεται νέα μέτρα και τροποποιήσεις στα υπάρχοντα, με στόχο τη διόρθωση διαχρονικών παθογενειών της αγοράς, στην αύξηση του ανταγωνισμού και στη μείωση των τιμών βασικών αγαθών, όπως τα τρόφιμα, όπως αναφέρουν

Πριν από δέκα ημέρες, πάντως, ο πρόεδρος των Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος, είχε προειδοποιήσει για την επικείμενη αναπροσαρμογή των τιμών σε 4.000 προϊόντα που είχαν ενταχθεί στο μέτρο της μόνιμης μείωσης τιμής.

«Επανέρχονται επομένως οι τιμές στην προτέρα κατάσταση δηλαδή θα αυξηθούν από 5 έως 10% τα 4.000 προϊόντα που μας έλεγε το υπουργείο ότι έχουν μειωθεί. Σύμφωνα με τη Eurostat και ξένους οίκους αυτό το οποίο μας είπαν είναι ότι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και του 2025 οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης», ανέφερε σχετικά.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να μην ανησυχεί για τις μαζικές ανατιμήσεις μετά τη λήξη του μέτρου, καθώς εκτιμά ότι οι προμηθευτές δεν θα επιθυμούν να αντιμετωπίσουν την απαγόρευση προσφορών και προωθητικών ενεργειών για τρεις μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μέτρο της «Μόνιμης Μείωσης Τιμής 5%» περιλαμβάνεται σε μια σειρά παρεμβάσεων, η πλειοψηφία των οποίων είναι -δυστυχώς- προσωρινού χαρακτήρα και συχνά παρατείνονται, κάτι που, ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση δεν προβλέπεται να συμβεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.