ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε χειρότερη κατάσταση τα νοικοκυριά σήμερα σε σχέση με 4 χρόνια πριν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Μόλις το 12% αναφέρει ότι το κόστος διαβίωσης «βελτιώθηκε»

Σε χειρότερη κατάσταση τα νοικοκυριά σήμερα σε σχέση με 4 χρόνια πριν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μια νέα δημοσκόπηση στην οποία φαίνεται η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να στηρίξει τα νοικοκυριά.

Μεταξύ άλλων, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (το 51%) στην έρευνα της Kapa Research (με τίτλο: «Η διακυβέρνηση 2019-2023 και η επόμενη μέρα») αναφέρει ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σήμερα είναι «χειρότερη» (το 38%) ή «μάλλον χειρότερη» (το 13%) σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν (καθώς το 25% εκτιμά ότι είναι «καλύτερη», ενώ το 20% ότι είναι «μάλλον καλύτερη».

Ελαφρά χειρότερη η εικόνα και για τα νοικοκυριά, καθώς κι εδώ η πλειονότητα (56%) αναφέρει ότι η κατάσταση του νοικοκυριού του είναι «χειρότερη» (το 37%) ή «μάλλον χειρότερη» (το 19%), έναντι 40% που απαντά ότι είναι «καλύτερη» (19%) ή «μάλλον καλύτερη» (21%).

Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι μόλις το 12% αναφέρει ότι το κόστος διαβίωσης «βελτιώθηκε» ή «μάλλον βελτιώθηκε», ενώ το πολύ υψηλό 87% τονίζει πως «επιδεινώθηκε» ή «μάλλον επιδεινώθηκε».

Με τη χώρα να βρίσκεται λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, η εν λόγω δημοσκόπηση και τις απαντήσεις των πολιτών σχετικά με το ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες στην έρευνα ζητούν από την επόμενη κυβέρνηση: 

  • Να βελτιώσει το σύστημα υγείας… 67%
  • Να αυξήσει μισθούς και συντάξεις… 54%
  • Να βελτιώσει το σύστημα Παιδείας… 43%
  • Να μειώσει τους φόρους… 42%
  • Να λάβει μέτρα στήριξης για τη νέα γενιά… 31%
  • Να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας… 29%
  • Να ενισχύσει τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών… 24%

Να ενισχύσει την παραγωγή και την παραγωγικότητα της χώρας… 23%

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.