Σουβλάκι: Έως και 3,60 το τυλιχτό στα νησιά – Που είναι πιο φτηνό;

Πώς διαμορφώνονται πλέον οι τιμές στην Ελλάδα

Σουβλάκι: Έως και 3,60 το τυλιχτό στα νησιά – Που είναι πιο φτηνό;

Τι συμβαίνει με την τιμή του αγαπημένου street food των Ελλήνων, πόσο κάνει το σουβλάκι;

Το φαινόμενο της εκρηκτικής αύξησης της τιμής του ξεκίνησε να καταγράφεται τον Μάρτιο, όταν άρχισαν να γίνονται ιδιαίτερα αισθητές οι ανατιμήσεις. Σύμφωνα με έρευνα, σε ορισμένες περιοχές της χώρας το σουβλάκι πλησιάζει τα… 4 ευρώ!

Είναι ενδεικτικό ότι η μέση τιμή για ένα σκέτο σουβλάκι, καλαμάκι ή κοτόπουλο, το 2021 κυμαινόταν στο 1,70 με 1,80 ευρώ, ενώ φέτος έχει φτάσει τα 2,20 ευρώ. Η μέση τιμή για ένα τυλιχτό με πίτα πέρυσι έφτανε τα 2,60 ευρώ, ενώ φέτος κυμαίνεται στα 3,50 ευρώ.

Οι τιμές για το σουβλάκι στην Αττική:

Ίλιον: τυλιχτό με γύρο 3,20, σουβλάκι (σκέτο) 2
Περιστέρι: τυλιχτό 3,10, σουβλάκι 2
Γλυφάδα: τυλιχτό 3,40, σουβλάκι 2,10
Βάρη: τυλιχτό 3,30, σουβλάκι 2,10
Κολωνάκι: τυλιχτό 2,90, σουβλάκι 1,90
Γκάζι: τυλιχτό 3,30, σουβλάκι 2,10
Γαλάτσι: τυλιχτό 2,80, σουβλάκι 1,50

Σουβλάκι: Έως και 3,60 το τυλιχτό στα νησιά

Στα νησιά το σουβλάκι έχει σπάει κάθε ρεκόρ. Στην Τήνο το πιτόγυρο είναι στα 3,30 ευρώ και το σουβλάκι στα 2.10. Στη Σύρο αντίστοιχα οι τιμές είναι στα 3 ευρώ και στα 2. Στη Μύκονο το πιτόγυρο φτάνει έως και τα 3.50 και το σουβλάκι στα 2 ευρώ. Στα Χανιά 3.60 και 1.80 αντίστοιχα, ενώ χαμηλές είναι οι τιμές στον Πύργο

Για ένα ζευγάρι η έξοδος σε σουβλατζίδικο υποκογίζεται ως εξής: Για δυο τυλιχτά, τρία σκέτα σουβλάκια, μια μερίδα πατάτες και δυο αναψυκτικά φέτος θα πληρώσει κοντά στα 20 ευρώ, αντί για 15 ευρώ, όπως ίσχυε το 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου στη Ρόδο, Στέφανος Πουλλής, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς το χοιρινό έχει πλησιάσει το κοτόπουλο και το λάδι έχει ανέβει πολύ. Ο ίδιος τόνισε ότι πέρυσι πουλούσε 2,20 το τυλιχτό με σουβλάκι και 2,40 το τυλιχτό με γύρο, ενώ φέτος οι τιμές είναι στα 2,80 και 3 ευρώ αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.